Estöri Junior aktuális hírei

Lezárult a jelentkezés, a pótlásokat április 16-ig várjuk

Estöri Junior aktuális hírei

Befejeződött az Esterházy Tehetségpont országos alkotói pályázat leadási határideje az általános iskolások felé.

Április 15-én levélben tájékoztatjuk a regisztráltakat dokumentumaik beérkezéséről. 

A már jelentkezetteknek április 16-ig délig van lehetőségük elküldeni a pótlásokat az info@estorijunior.hu címre.

Május közepéig, második feléig értesítjük a felkészítőket a pályamunkák eredményéről.

A kategóriánként megállapított győzteseket szeretnénk tavasz végén az Esterházy Privatstiftung ausztriai kulturális helyszíneire, ünnepélyes eredményhirdetésre és jutalmazásra is meghívni.

Előzmény:

Több száz pályázat érkezett magyarországi és felvidéki iskolákból a 2018-ban először meghirdetett ESTÖRI-JUNIOR Kreatív Alkotói Versenyre. A kisebbek megadott anekdoták alapján rajzokat készítettek, a nagyobbak választhattak, hogy szintén egy megadott anekdota alapján képregényt készítenek vagy makettet építenek egy, az Esterházy családhoz köthető történelmi épületről. Az első három helyen végzők makett és képregény kategóriában értékes ajándékokat, mint például grafikus tabletet vagy digitális jegyzettömböt, míg a másik két korosztály első három helyezettje exkluzív művészeti ajándékokat kaptak. A legszebb alkotásokból kiállítás nyílt a kismartoni Esterházy-kastélyban és Fraknó várában is. 

A látványos eredményhirdetés után a kiállítás vándorkiállítás formájában élt tovább. Az alkotások megtekinthetők voltak a pápai Esterházy-kastélyban és a gödöllői Grassalkovich-kastélyban is.

Elsődleges célunk, hogy a gyerekek (8-12 éves) történeteken keresztül bepillantást nyerjenek az Esterházy család életébe, évszázados történetébe. Korosztályuknak megfelelően új ismereteket szerezhessenek a XVII. században élt emberek életmódjáról, az ünnepekről, művészetről, viseletről. Szeretnénk inspirálni a tanulókat a történetek élményszerű, kreatív vizuális megjelenítésére.

Segítségül adunk három történetet, és arra kérjük a diákokat, hogy illusztrálják ezeket! 
A történetek a hamarosan megjelenő családi könyvnek a részletei.

A könyv címe: Borostyán az időkapus
Szerzője: Molnár Krisztina Rita. 

A jelentkezéshez, a versenymunka elkészítéséhez szükség lehet tanító, tanár, szülő segítségére .

A rajzpályázat ITT letölthető .

A jelentkezésre 2019. március 31-ig volt mód.

Kapcsolat:

www.estori.hu