Estöri Junior aktuális hírei

Elindult az online jelentkezés az általános iskolák számára

Estöri Junior aktuális hírei

Elindult az Esterházy Tehetségpont országos alkotói pályázata az általános iskolások felé.

Elsődleges célunk, hogy a gyerekek (8-12 éves) történeteken keresztül bepillantást nyerjenek az Esterházy család életébe, évszázados történetébe. Korosztályuknak megfelelően új ismereteket szerezhessenek a XVII. században élt emberek életmódjáról, az ünnepekről, művészetről, viseletről. Szeretnénk inspirálni a tanulókat a történetek élményszerű, kreatív vizuális megjelenítésére.

Segítségül adunk három történetet, és arra kérjük a diákokat, hogy illusztrálják ezeket! 
A történetek a hamarosan megjelenő családi könyvnek a részletei.
A könyv címe: Borostyán az időkapus
Szerzője: Molnár Krisztina Rita. 

A jelentkezéshez, a versenymunka elkészítéséhez szükség lehet tanító, tanár, szülő segítségére .

A rajzpályázat ITT letölthető .

A jelentkezés módja:

A versenyre online jelentkezés szükséges a következő címen:
www.estorijunior.hu
(felkészítő tanár/szülő, oktatási intézmény adatainak és a gyermek nevének, korának megadásával)

A jelentkezésre 2019. március 21-ig van mód.

A jelentkezés időszak lezárását követően a pályázó felnőtt kapcsolattartója e-mailben egy versenykódot kap. Abban tájékoztatjuk az online felhasználói fiók aktiválásáról és a pályamunka online feltöltésének módjáról. (ez előtt, kérjük, ne küldjék el még a pályamunkát)

Az online regisztrációval egyidejűleg viszont már elkezdődhet a versenymunka elkészítése.

A kategóriánként megállapított győzteseket szeretnénk tavasz végén az Esterházy Privatstiftung ausztriai kulturális helyszíneire, ünnepélyes eredményhirdetésre és jutalmazásra is meghívni.

Előzmény:

Több mint ötszáz pályázat érkezett magyarországi és felvidéki iskolákból a 2018-ban először meghirdetett ESTÖRI-JUNIOR Kreatív Alkotói Versenyre. A kisebbek megadott anekdoták alapján rajzokat készítettek, a nagyobbak választhattak, hogy szintén egy megadott anekdota alapján képregényt készítenek vagy makettet építenek egy, az Esterházy családhoz köthető történelmi épületről. Az első három helyen végzők makett és képregény kategóriában értékes ajándékokat, mint például grafikus tabletet vagy digitális jegyzettömböt, míg a másik két korosztály első három helyezettje exkluzív művészeti ajándékokat kaptak. A legszebb alkotásokból kiállítás nyílt  a kismartoni Esterházy-kastélyban és Fraknó várában is. 

A látványos eredményhirdetés után a kiállítás vándorkiállítás formájában élt tovább. Az alkotások megtekinthetők voltak a pápai Esterházy-kastélyban és a gödöllői Grassalkovich-kastélyban is.

Kapcsolat:

Pályázat letöltés: https://bit.ly/2tx4LGl
www.estori.hu