Borostyán, az időkapus

Borostyán, családi könyvünk főszereplője

Borostyán, az időkapus

Több könyvkiadó webáruházában, így a könyvet kiadó Móra webáruházában is megvásárolhazó családi könyvünk:"Borostyán az időkapus "  címmel.

A Móra könyvkiadó karácsonyi ajánlata ITT>> érhető el:; 

A főszereplő Dorkát egy krokodil avatja be a fraknói vár egykori urának, Esterházy Pálnak az élettörténetébe, szokásaiba, sőt, időnként a gondolataiba is. Borostyán, a csodálatos krokodil, aki kalandos úton jutott gazdájához Egyiptomból, és őrzi azóta is a várat, mindent tud a múltról, de csak a kiválasztottaknak mesél. A szerző szerencsére kihallgatta és lejegyezte mindazt, amit Dorkának elmondott, így mi is megtudhatunk egyet és mást a múlt titkaiból.

Például azt, miért voltak olyan szép kékek a török tábor sátrai, miféle kincsek gyűltek a vár urának kamráiban, hogy kerültek ide csigák, és miért szerette őket a művészetkedvelő arisztokrata, vagy hogy ki az a Mihály arkangyal, mi dolga neki Fraknóban, valamint hogy hány tesója van egy frissen kikelt krokodilnak.

Sőt, az is kiderül, hogy mi az a márc, mi a szövétnek, meg hogy ez az egész, amit kultúrtörténetnek nevezünk, milyen lebilincselően izgalmas dolog!

ELŐZMÉNY

2019 júniusában jelent meg családi könyvünk „Borostyán az időkapus” címmel. A könyv az Esterházy család történetét dolgozza fel gyerekek és felnőttek számára egyaránt élvezetes módon. A közös olvasás, felolvasás és beszélgetés a könyv által felvetett komoly témákról tartalmas időtöltést jelenthet családok vagy gyerekcsoportok számára. A könyvet a rajzpályázaton résztvevő 8-12 éves gyermekek és korosztályuk számára ajánljuk.

A készülő családi könyv megadott három fejezetéből lehetett egyet kiválasztani, és azt illusztrálni.

1. Borostyán 2. Vánkosfánk 3. Sátor és pajzs

A könyv szerzője, Molnár Krisztina Rita költő, gyermekkönyv-szerző és múzeumpedagógus is egyben. 2018-ban kapta meg a Szépíró-díjat és olyan gyermekkönyvek szerzője, mint a Maléna kertje vagy a Mákszem és Gubó.A családi könyv illusztrátora, Szalma Edit 2011-ben az Év Illusztrátora címet kapta, ezenfelül számos szakmai elismerés birtokosa. Tobábbi információk a fraknói könyvbemutatóhoz >>