A VIII. Estöri középdöntőjére készülünk

Kelet-Közép Európa az unióban

A VIII. Estöri középdöntőjére készülünk

Alapítványunk és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájával közös szervezésben 2024. március 1-jén, tartjuk a VIII. Estöri – Kreatív Történelmi Verseny középdöntőjét.

A verseny során nyolc magyarországi vidéki (Győr, Szigetszentmiklós, Miskolc, Tamási, Jászberény, Szentendre, Vác, Eger), három határon túli (Dunaszerdahely, Révkomárom, Kolozsvár), valamint hat budapesti középiskola összesen 21, háromfős csapata – kilencedik és tizedik osztályos diákok – mérik össze tudásukat. A prezentációk és videók bemutatásával is színesített versenyben a diákok az idén – a régmúlt történelme helyett – a 2004-től napjainkig terjedő időszak közép-európai uniós történetét dolgozzák fel.

A verseny sajtónyilvános megnyitóval indul, melyen beszédet mond Lővei Andrea, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának vezetője és Czigány Balázs, az Esterházy Privatstiftung igazgatóhelyettese.

Részletes program:

9:30 Ünnepélyes megnyitó

9:45–15:10 Versenyblokkok

15:50 Eredményhirdetés

Az eseménynek különös apropót ad, hogy nyolc kelet-közép-európai országgal együtt Magyarország hamarosan 20 éve az Unió tagja. (2004.május 1.)

A rendezvény sajtónyilvános számukra előzetes regisztrációval látogatható.

Az eseményt az alapítvány You Tube felületén élőben közvetítjük.

https://www.youtube.com/@esterhazymagyarorszagalapi1540

A program megvalósítására az EMA Nonprofit Kft. NKA pályázat keretében vissza nem térítendő támogatást nyert.