II. Esterházy Summer University pályázat meghirdetése

Elindult egyfordulós pályázatunk az ESTÖRI versenyen résztvett csapatok számára: Jelentkezés május 16-ig

II. Esterházy Summer University pályázat meghirdetése

Az Estöri Team pályázatot hirdet a közelmúltban megrendezett II. Estöri Kreatív Történelmi Verseny valamennyi résztvevője számára. A pályázat nyertesei az Esterházy Magánalapítvány által szervezett Summer University) programsorozatán vehetnek részt. (hatnapos nyári camp Ausztriában)

A 2017/18-as tanévben elindított, gimnáziumok és szakgimnáziumok számára meghirdetett országos ESTÖRI versenyben 130 csapat megmutatta, hogy a mai fiatalok számára értéket képvisel a történelmi örökség, amelyért hajlandóak ringbe szállni és próbára tenni tudásukat, kreativitásukat.

Most itt a lehetőség, hogy kreativitásukat a gyakorlatban – újra és új nyerési esélyekkel- is bizonyítsák. A pályázat célja, hogy a korábbi versenyzőink, egyénileg vagy csapatban indulva, további ismereteket szerezzenek a 18. század történelméről, kultúrájáról, művelődéséről, életmódjáról.

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI: ONLINE JELENTKEZÉS ITT.

A pályázaton azok a csapatok, vagy egyéni jelentkezők indulhatnak el, akik a 2017/18-as tanévre meghirdetett Estöri versenyre regisztráltak, és a versenyben legalább egy feladatot teljesítettek. Az Estöri verseny első három helyezett csapata a pályázaton nem vehet részt. A pályázóknak elektronikusan kell jelentkezniük ITT.

Jelentkezési határidő: 2018. május 16.

Az online jelentkezést követően indulhat a pályamunka elkészítése:

A pályázók az alábbiakban megadott témák közül választhatnak:

1. Napilap a 18. században. Szerkesszetek egy fiktív 18. századi napilapot, amely legalább egy rovatában, egy cikkben foglalkozik Esterházy témával, és a mai napilapok megjelenésének felel meg!

VAGY

2. Blogírás Írjatok blogot egy Fényes Miklós udvartartásában élő, valamely (akár fiktív) személy nevében.

A TELJES  PÁLYÁZATI KIÍRÁS, a pályázati témákkal, formai és beadási követelmenyekkel kapcsolatban itt olvasható.

EREDMÉNYHIRDETÉS 

A pályamunkák kiértékelését a Versenybizottság végzi, és 2018. május 26- án Budapesten a Prezi Központban megrendezésre kerülő első ESTÖRI FESZTEN teszi nyilvánossá az eredményt.

A NYEREMÉNYRŐL

A nyertes pályázatok megosztásra kerülnek az ESTÖRI közösségi oldalain.

Esterházy Summer University - ESU 

2018. július 1- július 6

A tárgyi ismeretet és "estöris élményt" gazdagító programot Kismartonban és Fraknóban, az Esterházy család székhelyein tartjuk meg. A táborban résztvevő diákok egy hetes szakmai és szabadidős programsorozaton vehetnek részt. Délelőttönként tematikus, ismeretátadó vezetéseket kapnak a múzeumokban és ehhez kapcsolódó forrásfeldolgozó órákon dolgozzák fel a tapasztalataikat. A diákok bepillantást nyerhetnek a történészi, levéltárosi, kutatói szakma kihívásaiba. A sűrű szakmai program mellett lehetőséget biztosítunk számos szabadidős tevékenységre. Ilyen programok lesznek például a soproni és bécsi városnézés vezetéssel, ausztriai vidámpark, illetve az esti beszélgetős, játékos programok a szálláson.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ 

Estöri Team E-mail: info@estori.hu

Web: www.estori.hu

Facebook: https://www.facebook.com/estoriverseny