7 °C
16 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
sopron_orsolya_10bg_2

Gyászba borult az ország Kossuth Lajos temetésén

A Magyarok Mózesének megrendítő temetése alatt az ország apraja-nagyja küszködött könnyeivel. Megható és méltó megemlékezéssel búcsúztunk el hazánk igaz fiától. Mindazonáltal jogosan merül fel bennünk a kérdés: hogyan tovább, most, hogy ez a hős már nincs köztünk?

Megjelent az első beszélő újság

1893. február 15-én szólalt meg először Puskás Tivadar csodás találmánya, a Telefonhírmondó. Ez az eszköz a legújabb lépés a hírközlés modernizációja felé. Nemzetünk ezennel hivatalosan is a fejlődés útjára lépett!

Lemondott a magyar miniszterelnök

Első, nemesi rangok nélküli miniszterelnökünk, a Szabadelvű Párt vezetője, Wekerle Sándor, 1895. január 15-én véglegesen elbúcsúzott hivatali pozíciójától. Vajon mi okozta bukását?

Az Anna-bálon továbbra is hódít a díszmagyar viselet

Idén is megrendezték a hagyományos füredi Anna-bált. A vendégek, köztük a híres Zichy nővérek és Károlyi György, hazánk divatdiktátorai, mind díszmagyarban pompáztak.

Botrány a Vaskapu-csatorna átadásán

A kereskedelmi szempontokból igen fontos építmény megnyitója, amelyen három ország uralkodója is részt vett, hazánk érdemeit elhallgatva, zászlónk és említésünk nélkül zajlott.

Mindeközben

  • 23 perce

    Szeptember 6-án megnyitotta kapuit a szegedi Anna fürdő. Az ünnepélyes átadást sok neves személyiség tisztelte meg jelenlétével.

  • 1 órája

    Kegyetlen rablógyilkosság Szillin! A hajnali vérontásnak gyermekek is áldozatul estek.

  • 2 órája

    Gróf Zichy Nándor a jezsuita rend közreműködésével, megalapította a polgári érdekeket képviselni szándékozó Katolikus Néppártot.