7 °C
16 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bpest_fazekas_10a

Megvolt az első kapavágás: Épül az Országház

Parlament, Steidl Imre tervei alapján. A kivitelezés részletei most először kerülnek nyilvánosságra! Megtudhatja honnan származnak majd a pirogránit szobrok és fali ornamentikák, a külső mészkőréteg, és a gyapjúszőnyegek.

Csattanó pofonok az ajtócsattanás hiánya miatt

Egy ifjú orvos besétál a budapesti kávéházba, ám az ajtót nem zárja be maga után – akár egy vicc kezdőmondata is lehetne. Az eset azonban megtörtént, Dr. Weisz Károly három férfit is megpofozott. Az ügyet becsületbíróság elé vitték, a sztori csattanója a cikkben!

Dobpergést kérünk: kiszivárgott a világhírű dobostorta receptje!

Önt is érdekli, mi vezetett Dobos C. József sikeréhez? Vajon miben rejlik a sütemény titka, mitől annyira különleges ez az elsőre egyszerűnek tűnő nyalánkság? Összefut a nyála, ha elolvassa ezt az interjút!

Átadták a harmadik állandó budapesti Duna-hidat!

Korábban már megírtuk, hogy a Lánchíd és a Margit híd mellett további hidakat terveznek építeni Buda és Pest közé. Bár a Sávoly Pál által tervezett Erzsébet híd még várat magára, a Ferenc József hidat vasárnap végre használatba vehettük.

Meghozták a törvényt az időzónákról - Nemzetközi Meridián konferencia - óránként frissül

Washingtonban éppen az egységes zónánkénti világidő bevezetéséről van értekezés. Az eddigi rendszer a nemzetközi kereskedelem és a nagy országok menetrendjeinek értelmezésének számára okozott nehézséget. Riporterünk a helyszínen van, kövesse velünk az eseményeket!

Elhunyt Arany János, korunk egyik legnagyobb irodalmi alakja

A költőt ma déli tizenkét órakor vitte el a tüdőgyulladás. A Magyar Tudományos Akadémia palotájában lelte a halál, reméljük, barátai körében. A temetés október 24-én, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben lesz. Betegségéről és utolsó napjairól bővebben írunk a cikkben.

,,Én nem futok, nem úszok – akkor érzem jól magam, ha az öklöm az ellenfélbe csapódik"

Interjú a hazai futball és ökölvívás meghonosítójával, a Magyar Athletikai Club alapítójával és egyben elnökével, Esterházy Miksával. Néhány hete ért haza külföldről, magával hozva egy valódi bőrből készült futball-labdát: rugdalólázban ég az egész ország!

Mindeközben

  • 23 perce

    Római kori amfiteátrumot találtak Békásmegyeren! Ez az első nagyobb feltárás 1788 óta. Torma Károly, vezető régész eredményei

  • 1 órája

    "Hullatja levelét az idő vén fája, Terítve hatalmas rétegben alája ..." Egyre több a #aranyemlekere idézetes poszt a Facebookon

  • 2 órája

    Nagy riadalmat keltett az ütközőbaknak rohant Budai Hegypályán közlekedő vonat, a műszaki meghibásodást tagadják, öten megsérültek