7 °C
16 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
szentendre_reformatus_10b3

A tragikus tűzvész után megnyitja kapuit a nagyközönség előtt az új központi vásárcsarnok

Átadáshoz közeli állapotba ért a székesfővárosi új Központi Vásárcsarnok épületet, amelyről a szakmai körök és a városvezetés is egyöntetűen joggal mondja, hogy Európa egyik egy korszerűbb építménye lesz a dunai kijárathoz vezető alagúttal és vasúti sínjeivel.

Nyugati módira országos példa lett a körutas-sugárutas szerkezetűvé átépült Szeged városa

A Tiszaszabályozás hibáinak a következménye a Szeged városát nemrég pusztító és elborító árvíz, így a helyreállítás és a védelmet adó körút tervéhez az állam mellett a király is felajánl támogatást, amihez a párizsi, londoni, és bécsi polgárság örömest járul hozzá.

"Botrányok évadja" - avagy a mindennapossá váló hatalmi korrupció margójára

Botránypolitizálás vette kezdetét a magyar közéletben, midőn neves szabadelvű kormánypárti képviselők tudomásával, magas közvetítői díj fejében, a nagypolgárság ismert képviselői is belekeveredtek a sajtó által csak rendjel - pernek nevezett korrupciós ügyletbe.

A milleneumi év tiszteletére magánadományból nyílik egy új országos nőnevelő intézet

A napokban nyítja meg kapuit Svetits Mátyás, a debreceni Kereskedelmi és Iparkamara első elnöke és feleségének adományából, a temesvári Miasszonyunkról nevezett Szegény Iskolanővérek vezette országos nőnevelő intézet 5 nővérrel és a felső leányiskolai képzéssel .

Rohamosan javítja a székesfőváros külterületeinek közlekedését az 1880-as új törvény

A rohamosan szaporodó helyi érdekű vasutak között a budapestiek speczialitást képeznek. A székesfőváros területén épültek között az első hely a SzentEndreié.Ez nem csak kirándulásra, hanem majd kereskedelmi és ipari érdekek kielégítésére szolgál új vicinális vasút

Új botrány a lipótvárosi Úri vagy másnéven Országos Kaszinóban!

A kaszinóvezető, Spitz Ede, a kártyapénzből trükkösen sikkasztott el 150 000 koronát. A kaszinóelnök Bánffy Dezső ugyan elsimította a történteket, hogy Spitz ne tegyen vallomást, így segítette a sikkasztó elrejtőzését, hogy az kártyavár belső titkait el ne árulja.

Borzasztó országos esőzés és árvíz dúl a Dunakanyarban valamint Szent-Endre környékén!

Vidéki levelezőnk adta hírül, hogy a Duna a tegnapi esőzés és a tavaszi áradáskor kijött a sodrából. A térség és a főváros környéke is hatalmas károkat szenvedett el avégett, hogy hidakat és úszóházakat sodort el a viz s ezeket Budán fogták ki, házak omlottak le.

Mindeközben

  • 23 perce

    Mesésen olcsó árakon kínálja Weiss Samu pesti kereskedő a bécsi divat legfrissebb női felöltőit, kalapjait és az új corset fűzőket

  • 1 órája

    Momentán szállítják át Jónást, a vízilovat új pavilonjába. Jónás szállításában Bébi, az idomított elefánt tolóerejét hasznájták.

  • 2 órája

    Önkezűleg akasztá fel magát egy madzaggal Sz Jozef országosan körözött személy, M.Klára asszony brutális gyilkosa börtönében.