7 °C
16 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
erd_vorosmarty_10

Valóban San Stefano a béke szigete?

San Stefanóban békét kötöttek a harcoló orosz és török felek. De vajon kitart-e? Rengeteg feszültség maradt a térségben, és az évszázados háborúk nem könnyen mennek feledésbe. Vajon tényleg eljött az Oszmán Birodalom végórája? Mi léphet a hatalmi vákuum helyébe?

A Kisdedóvó-egylet múltja és jelene

Brunswick Teréz grófnő 1828-ban június l-jén Budán a Krisztinavárosban megnyitotta saját telkén első 'angyalkertjét' egyidejűleg a belga és svájci első óvodákkal. Napjainkban is fenten hirdetik: „A gyermekek életének óvása nemzetünk rendkívüli fontosságú érdeke.”

Tiszaeszlár az eljövendő antiszemita magyarság magva?

Majdnem egy évtizede feszülnek az indulatok a nemzet testében, s most egy tiszaeszlári leány rejtélyes eltűnése úgy tűnik, hogy elszabadítja a politikai poklot.

Magyar tanárok Kairóban

József Ágost főherceg és kedves nejének jelenlétében útnak indult a magyar küldöttség Egyiptom vadregényes vidéke felé.

Kincsem, a csodaló

Egy magyar versenymén nyerte meg az osztrák Derby-t. Nagy sikerrel verte cseh és német győzelemesélyes ellenfeleit. Lehetséges, hogy a magyar lóversenysport legnagyobb csillaga éledt fel benne?

Magyar úszó vitte az aranyat az olimpián

„El kell mondanom, a gondolatától is reszkettem annak, hogy mi fog történni, ha görcsöt kapok a hideg vízben. Sokkal inkább az életemért, mintsem a győzelemért úsztam” - emlékezik vissza Hajós Alfréd.

A Panama-csatorna építése botrányba fulladt

Megvesztegetésekre költött milliók terhelik a Panama-csatorna társaságot. A szédelgők által elharácsolt pénzt a részvényesek perben számonkérik.

Mindeközben

  • 23 perce

    Kolozsvár és Apahida között kisiklott az 506. számú személyvonat. 60-an megsérültek, 5 ember életveszélyes állapotban.

  • 1 órája

    Új madárház nyílt az Állatkertben a 12 éves évforduló alkalmából. Számtalan egzotikus faj tekinthető meg.

  • 2 órája

    A királyi udvar e hónap 19-én Gödöllőn tartózkodik. Erzsébet királyné Klotild főhercegnő társaságában tegnap érkezett a kastélyba.