7 °C
16 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
sopron_berzsenyi_10a

A legújabb divatőrület a fűző

Az eddig is nagy szeretettel viselt fűzők most még nagyobb kedveltségnek örvendenek. Mindkét nem fűzőt ölt ruhái alá. A férfiak és hölgyek legelőnyösebb tartásukkal díszelegnek az utcákon a merevítők okozta fájdalom ellénre is. Erről bővebben a kultúra rovatunkban.

Betört a víz Szegedre

Két nappal ezelőtt hatalmas árvíz söpörte el Szeged városát. A Rókus felől benyomuló víz eltiporta a legősibb városrészt. A katasztrófa hatalmas károkat mért a településre, körülbelül másfélszáz ártatlan emberéletet követelt. A város életében új korszak kezdődik.

Újabb rejtélyek a lázadó trónörökös halála körül

Lapunk fotográfusa titokban örökítette meg Rudolf trónörököst és szerelmét, Vetsera Mária baroneszt, amikor azok megérkeztek a mayerlingi vadászkastélyba. A kertben gondtalanul beszélgető szerelmesek vidámnak tűntek, lehet hogy mégsem öngyilkosság történt?

Megjelent Mikszáth Kálmán új könyve, A jó palócok

Az egy évvel ezelőtt kiadott sikeres Tót atyafiak után most A jó palócok című novelláskötet árasztja el a könyvesboltokat. Az író szülőföldjének vidékét idézi fel megélt vagy hallott történetekből. A magyar Légrády és Társa Kiadó kasszasikert vár a könyvtől.

Tisza Kálmán végleg lemond, fellázadtak a mamelukok

15 év kormányzás után lemond a generális. Saját pártja, a Szabadelvű Párt sem sorakozott fel mögötte. Gárdonyi Géza így vélekedik erről: ,,Ezelőtt pár évvel magam is láttam, hogyan hajladoztak előtte az emberek. Ma már nem hajladozik senki.˝

Felnőttkorba léptek a koronások

Az évek a császári és királyi felség felett sem múlnak el nyomtalanul. A Lajtán inneni és túli részek felelős kormányzása sok hajszálat követelt, míg a megfontoltságot a tekintélyes szakáll emeli ki. Közös ezüstkoronáink pedig hűségesen követik az új snittet.

Az első ,,beszélő újság˝

Megnyílt Budapesten az első telefonhírmondó központ. Puskás Tivadar legújabb hírközlő eszköze már elindította az ,,adásait˝. Tőzsdejelentések, udvari hírek, pontos idő, színház, sport, művészet és operaközvetítés. Kérje a legújabb híreket telefonkészülékén!

Mindeközben

  • 23 perce

    Összetűzésbe került Krúdy Gyula és Sztojanovits Viktor huszárkapitány. Krúdy a párbaj során felülkerekedett ellenfelén.

  • 1 órája

    Megszületett gróf galántai és fraknói Esterházy Móricz. Oroszlányban látott világot a neves főrendi família legifjabb sarja.

  • 2 órája

    Kincsem elsöprő győzelméről beszél a fél világ. Továbbra is veretlen a magyarok legnagyobb kincse, aki megnyerte a berlini derbit.