7 °C
16 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bpest_konyves_10b3

Egyre többen élvezik a vasút adta mozgásszabadságot

A „vasminiszter” reformjai fellendítették az utasforgalmat! A vasútépítési láz továbbra sem csillapodik és az olcsóbb jegyáraknak köszönhetően a turizmus is szárnyra kapott! A MÁV korszerű személykocsijainak többé nem jelent konkurenciát az omnibusz!

Mindent visz a Tisza vize

Már eddig is többször fenyegetett katasztrófával, de tegnap este a hajnali órákban lecsapott Szegedre a folyó. Az árhullám a várostól 20 kilométerre törte át a gátat. A roskadozó házakból a lakosok a templomokba menekülnek.

Gyászol a nemzet

Többszázezres tömeg kísérte utolsó útjára Kossuth Lajost. Századunk egyik legnagyobb alakjának temetése komoly politikai vitákat szült, de az ország végül lerótta tiszteletét.

Ezer éve a Kárpát-medencében

Megnyílt az Ezredéves Országos Kiállítás a Városligetben! Az Alpár Ignác tervezte fából készült Történelmi Épületcsoport és a Millenniumi Földalatti Vasút a közönség kedvence!

Lemond Tisza Kálmán?

Nem született megegyezés Kossuth Lajos állampolgársága ügyében. Ferenc József nem tett kivételt a Torinóban élő politikus esetében sem, így a "Generális" tiltakozása jeléül bejelentette, hogy nem kíván többé miniszterelnök lenni.

Erkel Ferenc művével kezdődik a megnyitó

Ybl Miklós eddigi legszebb alkotásaként tekint a 9 évig épülő Magyar Királyi Operaházra, melynek ünnepélyes megnyitására szombaton kerül sor Ferenc József jelenlétében. Az est folyamán a közönség a Bánk bán után a Hunyadi Lászlót és a Lohengrint is élvezheti.

Híven, becsülettel, vitézül!

Ma 10 éve kezdte meg működését a Magyar Királyi Csendőrség, mely napjainkra már egy rendkívül hatékony rendfenntartó szervvé nőtte ki magát. A párban járó, karddal és puskával is felszerelt csendőrök idén az esetek 90%-ában fel tudták mutatni a keresett tetteseket!

Mindeközben

  • 23 perce

    Jászai Mari bevallotta: cigarettával égette ki eredeti nevét az anyakönyvi bizonyítványából!

  • 1 órája

    Gräfl Károly nyerte az idei Balaton-átúszást! Szekrényessy Kálmán után újabb versenyzőnek sikerült átúszni a tavat!

  • 2 órája

    Legyőzzük a betegségeket! A legfrissebb jelentések szerint minimálisra csökkent a diftériában és a tífuszban meghaltak száma.