7 °C
16 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
sarospatak_arpad_10

Egyesülés kérdőjelekkel, avagy gondolatok Pestről Budára

E hó 17. napján tartották a Fővárosi Díszgyűlést, ahol már az Október 25-ei határozatokat is elfogadták, amit sokan felemlegetnek Ráth úrnak

Átadták az első aszfalt utat a Városháza előtt

Utcáinkban a sok saras tengerbe fulladt, és kátyús gödrökben derékba tört lovak után, végre biztonságban tudhatjuk nemzeti közlekedőeszközeink biztonságát, az 1893-ban átadott aszfaltainkkal a városháza előtt.

Egy norvég ács magyar nemesi címet kapott

A minap kaptuk a meghívót a bécsi Udvartól, hogy ő császári és királyi felsége, nemesi címet adományozott az országos mérművek és más építkezések korszakos építő, tervezőjének, Gregersen Gudbrand norvég ácsmesternek, aki már évtizedek óta hazánk megbecsült polgára.

Fővárosunkban nyílt meg a világ második földalatti vasútja

Megfeszített munkával mindössze 21 hónap alatt épült meg Budapest első földalatti vasútja. Az átadást követően őfelsége, Ferenc József is utazott a királyi család számára készült 20-as kocsiban a Gizella tértől az Artézi fürdőig közlekedő vonaton.

Veszélyben a nagy múltú magyar szőlőbirtok

A Földművelési Ipari és Kereskedelmi Minisztérium felhívja a szőlősgazdák figyelmét egy, eddig Magyarországon ismeretlen, Amerikából származó szőlőkártevő, a mifelénk szőlőtetűnek nevezett, filoxéra hazai megjelenésére.

Félreértés a kereskedelmi miniszter beszéde alatt

A millenniumi ünnepségek május hó 2-ai nyitásakor Dániel Ernő beszéde alatt, a tömeg ovációja miatt a zenekar korábban kezdte el játszani a Himnuszt, ami jel volt a harangoknak és az ágyúknak. Ezeknek a király beszéde után kellett volna megszólalnia.

A magyar delfin

Hajós Alfréd az Athénban megrendezésre kerülő Olimpián megnyete a 100, valamint az 1200 méteres gyorsúszószámot. Ezzel szerzett két ezüstérmet is, mellyel újra dicsőséget szerzett hazánknak, az 1895-ös Európa-bajnok cím megszerzése után.

Mindeközben

  • 23 perce

    Életbe lépett a kisdedóvást segítő törvénykezés.

  • 1 órája

    Erkel Ferenc lett az Országos Magyar Királyi Zeneakadémia igazgatója.

  • 2 órája

    Nemzetünk ünnepségsorozattal tiszteleg, az írófejedelem, Jókai Mór, 50 éves jubileuma előtt.