7 °C
16 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
sopron_szechenyi_10d1

A II. soproni huszárbál visszhangja

A tavaly először megrendezett helyőrségi bál nagy sikere után idén második alkalommal került megrendezésre eme jeles esemény. Az alkalmon díszvendégként Fogarasi Fogarassy György méltósága tette tiszteletét.

A szépülő, épülő városunk háza

Az idén már 4. éve tartó nagyszabású építkezés hamarosan abbamarad Ödenburg főterén, így hazánk 1000. születésnapjára elkészül az új Városháza.

1500 év elteltével ismét megrendezték az olimpiai játékokat

Sok idő elteltével újra megrendezésre került a görög-római korban népszerű olimpiai játékok versenye. Hazánkból hét versenyző indult, 6 sportágban, 6 helyezést értek el atlétáink. Legsikeresebb hazai sportolónk Hajós Alfréd lett, aki két aranyérmet hozott haza.

Átadták Európa első földalatti vasútvonalát

A millenniumi ünnepségek alkalmából Magyarországon megnyitották Európa első földalatti vasútvonalát. Emberek százai özönlöttek az ország minden tájáról és külföldről, hogy megcsodálják, eme mérnöki mesterművet.

Költözik a soproni piac?

Városunkban eddig szombatonként a hajnali órákban minden asszony a Várkerület piacán keresgélte az aznapi ebédjének hozzávalóit. Azonban a hetekben történő sok rosszullétről a piaci ételek tehetnek. Vajon a piaci árusok hibáznak vagy a piac elhelyezkedése a hunyó?

A szépség avagy a magaviselet a mérvadó?

Erzsébet királyné, Európa legszemrevalóbb hölgye, mégsem meggyőző a magatartása. Hogy lehet az, hogy a hölgy, akinek a lába előtt hever egész Európa férfinépe, egyáltalán nem illik bele a nőktől elvárt sémákba, sőt még a császárnéhoz méltó viselkedést is mellőzi?

Vérbe fulladt a cenki mulatság

Tegnap került megrendezésre a cenki falunap, amelyen csúnya verekedés bontakozott ki két közkedvelt árus között. Vajon ez a verekedés kerülhet-e a cenkiek szórakozásába, vagy a jövőben is meg rendezhető-e a hagyománnyá vált mulatság?

Mindeközben

  • 23 perce

    Példátlan verekedés tört ki tanár és diákja között tegnap lapzártánk előtt a Royal kávéházban!

  • 1 órája

    Hamarosan elkészül és Budapest legfőbb látványosságává avanzsálódik a millenniumi emlékmű!

  • 2 órája

    Tervezetbe vették városunk villamosvasút-hálózatának kiépítését!