7 °C
16 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
pilis_friedrich_10b1

Ismét újabb területek, méghozzá magyar felfedezéssel!

Tavaly Ausztria és Magyarország expedíciót indított az északi sarkra, amiről végre kaptunk egy bőkezű összefoglalót! Nem fogják elhinni mit találtak...

Mostantól hívd csak "Budapestnek"!

Óriási és hihetetlen hír! Pest, Buda és Óbuda 1873 november 17-én végre egyesült! Cikkünkben elolvashatnak minden tényt a politikai háttérről, amelyet a három város legfőbb politikusaitól kaptunk.

December hónap költője!

December hónap költője az 53 éves, nagy sikernek örvendő Arany János lett! Eddig írt legszebb művei megtekintéséért és további érdekességekért Arany Jánosról kattintsanak a cikkre!

A margitszigeti „csoda víz” az emberek szolgálatában

Gondolta volna, hogy a mindenki által jól ismert sziget ilyen különlegességeket tartogatott számunkra? További információkért kattintson tovább.

Változások a Budapesti Állatkertben

Buda és Pest egyesítése nem csak az állatkert nevét változtatta meg. Új igazgatót kapott, méghozzá a borsodi kisbirtokos, Serák Károlyt. Minden bizonnyal ígéretes fejlesztéseket tervez. Vajon sikerül rendbe tennie az állatkert labilis pénzügyi helyzetét?

Vidéki tánccsoport Budapesten!

A pilisvörösvári "Rote Blumen" nemzetiségi tánccsoport Budapesten járt, hogy részt vegyenek Ráth Károly főpolgármesterré választásának ünnepélyén. Fél órás műsorral szórakoztatták a közönséget, melyet megtekinthetnek a címre kattintva. Várjuk vissza őket hamarosan!

Megválasztották az első budapesti főpolgármestert!

Megválasztották az egyesített Budapest első főpolgármesterét, Ráth Károly, ötvenkét éves budai bírót. Tudjanak meg többet Budapest új főpolgármesteréről és terveiről a cikkre kattintva!

Mindeközben

  • 23 perce

    Vilmos porosz császár, Ferenc József osztrák császár és Sándor orosz cár Schönbrunnban aláírták a „három császár egyezségét”.

  • 1 órája

    Új katonai kitüntetés! Itt az Ferencz József Hadiérem.

  • 2 órája

    Elfogadást nyert Budapest új címeres lobogójának terve.