7 °C
16 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
kolozsvar_unitarius_10_2

Új mérföldkő a kulturális életben: megjelent az "A Hét" című hetilap!

Az elit kultúra egy magasabb fokára lépett. Mindenki számára elérhető az új folyóirat, ami társadalmi és világpolitikai szempontból is részletezi a hét eseményeit.

id. Andrássy Gyula gróf halála után egy hónappal újabb nagy veszteség Európában

A Porosz Birodalom veszteségét sokan Andrássy halálához hasonlítják: Bismarck kancellár is a birodalom első kormányfője volt, ahogy Andrássy is a monarchia első miniszterelnöke. Bár a kancellár csak lemondott, nyilvánvaló, hogy örökre elveszítették a szakértelmét.

Nagy estély ifj. Andrássy Gyula gróf kastélyában

Harmincadik életévét töltötte június 30-án a nem régiben elhunyt egykori miniszterelnök, id. Andrássy Gyula gróf kisebbik fia. A nagyszabású eseményen magyar és külföldi méltóságok egyaránt megjelentek. Egyes résztvevők szerint egy kisebb vagyonba kerülhetett.

Komoly veszélybe kerülhet Európa békéje

Az 1887-es orosz-német viszontbiztosítási szerződés meghosszabbításának kérdésében bár elkezdődtek a tárgyalások, március 27-én mégis megtagadták a szerződés aláírását, így nem jött létre a meghosszabbított egyezmény.

Jégkorong bajnokság Kanadában

Március 4-én sor került a Montreal Hockey Club és Montreal Victorias közti mérkőzésre, melyen előbbi győzedelmeskedett 2-1 pontszámra, ezzel megnyervén az utolsó játszmáját is a bajnokságnak. A továbbiakban fejlődni szeretnének, hogy hivatásos sportolókká váljanak.

Mindeközben

  • 23 perce

    Grósz Ignác munkácsi papírkereskedő és nyomdatulajdonos ellen, csalás vádjával feljelentést tettek.

  • 1 órája

    Párbaj "Erdély szívében": Kilin József aranykalászos termelő, a Gazdaegyesület elnöke párbajra hívta Szőlőssy Ferencz nagyiparost.

  • 2 órája

    A "Kincses város" közismert fogadója és kocsmája, a "Szilágyi pince" a lángok martalékává lett, miután egy mécses miatt kigyúlt.