7 °C
16 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bekescsaba_andrassy_10e

Gyászol Európa - legyőzetett a ''legyőzhetetlen''

Kincsem, a csodaló életében először veszített... A fenomén jólléte Kincs nevű csikaja ellését követően vészesen leromlott, s életét már nem tudták megmenteni.

Egy telefonhívásnyira a segítség - Megalakult a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület

Nagy büszkeségünkre, Európában másodikként indult meg a szervezett mentés Magyarországon. 1887. május 10.-étől kezdve mintegy 359 mentődolgozó munkálkodik azon a nap 24 órájában, hogy szakszerűen ellássa, majd kórházba szállítsa a betegeket.

Véget ért a kongresszus Berlinben - karrierje csúcsán Andrássy Gyula Gróf

Volt miniszterelnökünk, ki most Monarchiánk külügyeivel foglalatoskodik, csodás politikai sikereket ér el. Cikkünkben az általa megszervezett berlini kongresszus eredményeit mutatjuk be. Mi egyebet tett még e hős Gróf hazánkért ezidáig? Ezt is összefoglaljuk.

Veszély fenyegeti a borvidékeinket

Egy eddig ismeretlen élősködő pusztítja a szőlő hajszálgyökereit. Ezen kártevő veszélybe sodorja a magyar császári és királyi szőlőtermést. A szőlőgyökértetű nagy fejtörést okoz a gazdáknak, de talán találtak rá megoldást.

Gyászol a nemzet - meghalt a turini remete

Bár egy ideje feltételezhető volt eme halálozás bekövetkezése, mégis megrendítette a népet és felbolygatta a köztudatot, hogy a mirigydaganat fölé kerekedett az egykoron a magyar politikai élet szerves részét képező Kossuth Lajosnak.

Szegedet elöntötte a Tisza - óriási mértékű a pusztítás, felbecsülhetetlenek a károk

Március 12-én bekövetkezett az, amitől oly régóta tartottak Szegeden. Az áradó Tisza a gyenge védműveket áttörve elárasztotta a várost. A mentés a dúló vízárban lebegő állati tetemek, és a temetőkből kimosott emberi maradványok között zajlik.

Megkezdődött az Országház építése

Tengernyi év után a döntés napfényt látott, Steindl Imre neogótikus épületterve kerül megvalósításra a Tömő téren, a Duna folyó partján. A munkálatok már megkezdődtek; csak és kizárólag határon belüli nyersanyagokból. Az átadására várhatóan 1896-ban kerül sor.

Mindeközben

  • 23 perce

    Tragédia Mayerlingben! Az ifjú trónörökös, Habsburg–Lotaringiai Rudolf öngyilkosságot követett el a vadászkastélyában.

  • 1 órája

    Eltűnt egy 14 éves leány Tiszaeszláron. Édesanyja szerint rituális gyilkosság áldozata lett. A nyomozás megkezdődött.

  • 2 órája

    A coubertini eszmével azonosulva hazánkban is megalakult az Olimpiai Bizottság, mely az athéni versenyeken segíti sportolóinkat.