7 °C
16 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bpest_deak_10

Cherchez la femme-avagy csak háttérből mozgathatja a gyengébbik nem a szálakat?

Vajh' más jogokat, kisebb befolyást érdemelnek asszonyaink, leányaink? Teleki Blankáról emlékeznek a címlapon volt tanítványai, kinek születése 90. évfordulóját ünnepeljük hamarosan. Bárcsak megélte volna a wlassicsi törvényváltoztatást! Cikkünk a nőkérdésről szól.

Amit minden leendő édesanyának tudnia kell

Sokan a pálinkaivást javasolják, van, aki a cukormentességre esküszik. Eloszlatjuk a tévhiteket, cikkünkben szakértőket kérdeztünk az áldott állapotban lévők étrendjéről, az ideális méretű gyermek és a fiatalasszony karcsúságának megőrzése céljából.

A kultúra szárnyalása fővárosunkban

Világraszóló szenzáció: mozgófénykép-vetítés Budapesten! Bár a belépőért mélyen a tárcánkba kellett nyúlnunk, óriási tömeg töltötte be a Millenniumra épített Royal szálló pompás termét. Mostantól hetente megújuló műsorral várja a nagyérdemű közönséget.

Avassák orvossá Hugonnai Vilmát!

Az első magyar diplomás hölgy, Hugonnai Vilma hosszú évek óta kérvényezi a zürich-i egyetemen szerzett orvosi oklevelének elismerését. Úgy tűnik, most végre sikerrel járhat, ugyanis az idei évben megszületett királyi rendelet alapján ennek immáron semmi akadálya.

A Tisza áradásai az irodalomban is alapmotívummá váltak, és a mai napig nem kímélnek

Gondolta volna, hogy a mai napig veszélyt jelent "az őrült, ki letépte láncát"? A szabályozás ellenére most Tiszaföldváron és Czibakon estek birtokok az örjöngő víz áldozatául. Sorsok pálfordulásáról, emberek koldusbotra jutásáról szól a mű, amelyet ismertetünk.

Bicikliző nők - az ördög találmánya?

"Ez az erkölcstelenség netovábbja! Hiszen miféle újszerű módi ez, hogy nadrágot viselnek a nők? Jövőre ilyenkor már bajszot is növesztenek?" - A nők körében is népszerűsödő biciklizés mélységesen felháborítja a konzervatív réteget, karikatúra is készült róla.

A Sacher-szálló titkai

Anna Sacher fiatal kora ellenére az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legbefolyásosabb asszonya. Korunk egyetlen hölgye, aki európai rangú grand hotel tulajdonosa. Mi lehet Anna és a Sacher szálló titka? Cikkünkben megfejtjük a rejtélyt, amely sokunkat lázban tart.

Mindeközben

  • 23 perce

    Szabadlábon Ebergényi Júlia, a hírhedt gyilkos, ki csak 20 hét házi őrizetet kapott, pedig tettestársa 20 évet ült! Igazságos ez?

  • 1 órája

    A népszerű színésznő, Blaha Lujza harmadik házasságára készül - interjú carrierről, a szívről, a teátrum világáról.

  • 2 órája

    A minap sor került az első gázmotor hajtású jármű bemutatására. Benz találmánya sokakat elkápráztat. De valóban ez lenne a jövő?