7 °C
16 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bpest_klebelsberg_10

Ismét felharsan a forradalmi Bánk bán!

A Magyar Királyi Operaház megnyílik mindenkinek, akit érdekelnek a magyarok, a király, az opera és a házak! Letekintés az Operaház megnyitójára háttéradatokkal 1884. szeptember 27-én.

Hajós Alfréd, a Magyar delfin

Közel 1600 éve nem került megrendezésre olimpia, azonban a Millennium kivételes sikerekkel zárult hazánk számára. Hajós Alfréd, a Magyar Úszó Egyesület sportolója -két győztes érmet akaszthatott a nyakába tizennégy további résztvevő ország legjobbjaival szemben.

Tiszaszabályozás Eötvös Károly módra

Kulisszatitkok a tiszaeszlári perről! Tisztesség, emberség, politikai hitvallás - beszélgetés egy világhírűvé vált védőügyvéddel.

Száguld a kormos paripa, A gyors lokomotív, A barossi zóna-tarifa, Olcsón utazni hív.

Sutba a szekérrel! Baross Gábor álma teljesült! „A brassói ténsasszony is Pestre jön kalapot venni”! A MÁV és a zónatarifa forradalmasítja a közlekedést! Ennél olcsóbban már nem utazhat – még diákjeggyel sem! Irány Fiume! Vagy Kassa? A jegyárakon nem múlik!

A Magyarság államának 1000. évfordulója, avagy a Millenium

Egy éven át tartó színes ünnepség sorozat, különösen szép eredmények, ünneplő nemzetiségek hazánkban, és gyarapodó ellenségek az amúgy is széthúzó Monarchián belül. Báró Bánffy Dezső miniszterelnököt több ízben is kérdéseink próbája elé állítottuk.

Leszállhat a lóról egy lovas nemzet? A szemfülesebbek már megtették!

Esterházy Alajos főhadnagy felkérésére érkező úri kocsisok rakták le a Margitszigeti Lóvasút első sínpárját. „Das ist nur eine Bagatelle!” - mondották a közlekedés fajtalan fejlődését és mesterségük graduel értékvesztését optimistán végignéző kocsisok.

Gyászba burkolódzott égető politikai kérdések

Habsburg - Lotharingiai Rudolf trónörökös keserű öngyilkosságát követően gyászba burkolódzik hazánk és a Monarchiával kapcsolatos kérdései nemzetünknek égetőbbek, mint valaha. A fönnforgást a különböző nemzetiségek elégedetlensége is tetézi.

Mindeközben

  • 23 perce

    A honossági törvény revíziókezdeményezése elbukott - nyilatkozta a Függetlenségi párt elnöke.

  • 1 órája

    Tisza Kálmán azonnali hatállyal lemondott miniszterelnöki tisztségéről.

  • 2 órája

    Országszerte aláírásgyűjtés indult Kossuth Lajos állampolgárságának visszaszerzésére.