Döntő

2019.április | A döntőn résztvevő csapatok egyrészt az előre kiküldött feladatkiírás és segédanyagok alapján otthon elkészített versenyfeladatukkal szerepelnek, másrészt a helyszínen oldanak meg szóbeli és gyakorlati jellegű kreatív feladatokat.

Döntő

Tervezett időpont: 2019. április 27. (a csapatok számára április 26. délutáni érkezéssel)

Helyszín: Esterházy-kastély, Eisenstadt/Kismarton, Ausztria

A harmadik fordulóba továbbjutó csapatok és felkészítő tanáraik utazási, étkezési és szállásköltségeit az Esterházy Magánalapítvány biztosítja. 

Forma: szóbeli, írásbeli és gyakorlati versenyrészek.

Résztvevők: a középdöntő 12 győztes csapata.

A döntőn résztvevő csapatok egyrészt az előre kiküldött feladatkiírás és segédanyagok alapján otthon elkészített versenyfeladatukkal szerepelnek, másrészt a helyszínen oldanak meg szóbeli és gyakorlati jellegű kreatív feladatokat. Gyakorlati feladataikat egyedülálló történelmi környezetben, az Esterházy-kastély Haydn Termében különböző előadási módokkal és eszközökkel kell prezentálniuk a zsűri előtt. Az egyes fordulókra elkészített versenymunkákat az Esterházy Alapítvány saját tulajdonának tekinti.

A döntőbe jutott valamennyi csapat ajándékcsomagban részesül.

A látványos színpadi verseny előadások mindenki számára megtekinthetőek az "ESTÖRI, TEMATIKUS NAP " program keretén belül.