10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bpest_verespalne_10d2

A budai Angyalkert megalapítója maga is az angyalok szerepébe bújt

Közel tíz évvel ezelőtt történt meg azon mesébe illő esemény, mely során a legelső budai kisdedóvóban a gyermekek a karácsonyt egy kivilágított, ajándékokkal teleaggatott karácsonyfa előtt ünnepelhették. Azóta több hasonló intézmény nyílt meg Brunszvik Teréz odaadó munkájának hála, de az aznap történtekre még mindig meleg szívvel gondolunk vissza.

Áll a bál!

Idén is megrendezésre kerül a pompás Karácsonyi Bál, a városi Vigadó, a Redout nagytermében. Jegyek váltása után a részvétel bárki számára lehetséges. A megszokotthoz hasonlóan a helyszínt száznál is több tündöklő gyertya fogja ragyogóvá varázsolni. Tánccipőket fel, mert mindenkit vár a szemet kápráztatóan feldíszített terem!

,,Mesekönyvvé'' vált a híres több ezer receptes Pesti Szakácskönyv

A hozzávetőleg 5 éve kiadott Szakácskönyv rengeteg finomságot kínál nekünk. Azonban nem mindenkinek adatott meg a lehetőség, hogy az olvasáson kívül máshogyan is megtapasztalhassák a csodás recepteket. Ugyanis hazánk igen nagy részének a Szakácskönyvben szereplő írások olyan csodáknak számítanak, melyekkel még soha sem találkozhattak életük során.

A szépségért szenvedni kell

Ha a pénz nem is feltétlen akadályozó tényező, a szépség időt és törődést igényel. Sok-sok elvárásnak kell megfelelni, hogy ne érezzük különcnek magunkat. Egy nagyon hasznos tanács az illatszerek használata. Ezek az apró kiegészítők ugyan nem a látvány, a külső érdekét szolgálják, de használatuk után sokkal jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben.

Mindenkinek jár egy kis szórakozás

A városi közterek, parkok mindenki számára nyugalmat és egy kis egyedüllétet kölcsönöznek, amikor arra vágynak. Tökéletes helyszínt biztosítanak tanulásra, olvasásra és társas programok számára is. Most, hogy elkezdődött a téli időszak, a gyerekek csapatostul járnak ki az utcára iskola után, hogy egymást dobálják hógolyókkal és hóembert építsenek.