10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
kassa_marai_10

Nem csalás! Nem ámítás! A világhírű magyar zongoraművész végre hazalátogatott!

Fergeteges koncert a Magyar Színházban! Az Európa szerte ismert Liszt Ferenc bécsi jótékonysági koncertje után itthon kápráztatta el a mélyen tisztelt publikumot. A közönség megrészegült játékától, s a hangverseny után fáklyás menettel kísérte szállásához. De mi áll hazatérése hátterében? Cikkünk lerántja a leplet!

Jégbe fagyva, avagy gyalogos átkelés a Duna jegén!

Polgáraink apró-cseprő ügyeinek intézéséhez elengedhetetlen a Dunán való átkelés. Noha, ez cseppet sem biztonságos! Az átkelőhelyeken oly mennyiségben hullámzik az embertömeg, hogy majd belepottyannak a folyóba. A napokban a Duna erős jégpáncéllá fagyott, így a gyalogos átkelés lehetségessé vált. Kíváncsiak vagyunk hány polgár merészkedik a jégre!

Hódít a „plafondig” élkesített Christbaum

Német honból terjed ama újkeletű hagyomány, mi szerint elérkezvén karácsony napja, „plafondig” ékesített fenyő köré gyűlvén lelik meg a gyermekek saját ajándékaikat. Híreink szerint hazánkban egyre népszerűbb Weihnachtsbaum állításának hagyománya. Eme furcsa szerzeményt, legelébb Brunszvik Teréz állította a Mikó utczában nyílt Anygyalkertben.

Óh, a cholerától óvj meg minket Urunk!

E folyó évben ismét felütötte honunkban fejét a rejtélyes kórság. Európa nagyjai értetlenül állanak eme kialakult állapot előtt. Mi lehet a megoldás? Vesztegzárak? Diéta? Vagy talán a kuruzslók által kínált csodaszerek? Cikkünk leleplezi a csalókat, és érdemes segítséget nyújt a kedves olvasóközönségünknek.

A nemzet értéktára, épül a Nemzeti Museum

Napjainkban egy museumnak megfelelő hajlék építése nemzeti üggyé vált. S Pest-Buda polgárainak álma megvalósulni látszik. Tervezésével az ünnepelt építészt Pollack Mihályt bízták meg. A Nemzeti Museum építése, hosszú hadakozások után, végre valahára megkezdődött. Felépülése után bizonyosan nagy dicsősége lesz Pest-Budának.