10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bpest_verespalne_9c1

Kedvtelések formái - avagy mit tehetünk szabadidőnkben

Olvasás, színház, bálok, kaszinók, kávéházak és még számos más tevékenység, amikkel eltölthetjük szabad perceinket, óráinkat. Gondolták volna mennyi lehetőség adódik szórakozásra? Ha nem, cikkünk nagyon jó felvilágosítást ad erre, és garantált kikapcsolódást és élményt nyújt a leírt sorokon keresztül.

Zegernyés időben, zákányos úton, lerifrancolt lóval - hej bajos utazni

Polgáraink többsége csak szállóigeként tekint a szóra, hogy utazás. Tapasztalataink alapján senki nem vágyik nyelni az út porát, illetve vacogni a farkasordító hidegben. Ha az elhivatott olvasó mégis rászánja magát az út viszontagságaira, készséggel kerítünk neki mi egy fuvart úti célja felé. Hisz' jobb a kocsin dübörgeni, mint az úton nyüszörgeni.

Úri mesevilág - avagy kastélyok a jelenben

Kevesen élhetik át azt a felsőbbrendű érzést, amire hazánk impozáns és tiszteletet parancsoló kastélyai késztetik az embert. Célunk, hogy olvasóink cikkünkön keresztül érezzék azt a káprázatos érzést, mely a kovácsoltvas kapu átlépésekor ugyanúgy tudatosul a legnemesebb arisztokratában, mind a szolgálóéban. Készüljenek, mert igazi mesébe repülünk!

Konyhai fortélyok - "edd meg, amit főztél"

Az odaadó feleség a konyhában is jeleskedik. Magabiztosan ragadja meg a nyújtófát, a tojást becsületes asszonytól veszi, férjét meleg étellel várja. De hogyan lesz zsenge leányból rátermett háziasszony? A mi célunk, hogy a konyhában gyakorlatlan olvasóinkat megtanítsuk ízletes fogást tenni az asztalra. A régi mondás szerint: edd meg, amit főztél.

Kisdedóvó - ideális intézmény elfoglalt anyáknak

Minden szülő a legjobbat óhajtja gyermekeinek, kik alig néhány esztendeje láttak napvilágot. A kisdedóvó intézetek olyan nevelést kívánnak nyújtani növendékeiknek, mely Pestalozzi elveit követve a fej, a kéz és a szív művelésével stabil alapot biztosít nekik az életben. A székesfővárosban sorra nyíló intézmények szeretettel várják a csöppségeket.