10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
pannonhalma_bences_10a1

Bálok, esküvők, színházak- Mit vegyen fel egy nő?

Hogyan öltözzek fel a bálba, hogy ne szóljanak meg? Hogyan öltözzünk fel a színházba? Mit vegyen fel az ember, ha először vesz részt bálon? Természetesen fehér, fodros tüllt, vagy muszlin ruhát öltsön magára. De kellenek hozzá kiegészítők? Az öltözködés korántsem gyerekjáték! Mit vegyen fel egy fiatal anyuka esetleg egy úrihölgy?

Francia vagy magyaros viselet?

Újhullám vagy maradjunk a gyökereknél? Mi a különbség a modern francia és a hagyományos magyar viselet közt? Melyik viselet milyen eseményhez illik? Maradjunk a fodros ingnél és a mentéknél? Ezekre a kérdésekre keresi a választ cikkünk.

Napóleon alkotása: Az empire-stílus

Kíváncsi az empire-stílus történetére? Nem is tudott a stílus létezéséről? Semmi baj!-mindent részletesen el fogunk magyarázni! Kezdve Napóleon hatalomra jutásától egészen a stílus hanyatlásáig. Igaz-e, hogy sok áldozata volt ennek a divatnak? Csak hazánkból tűnt el a divat több mint 30 éve, vagy egész Európából? Mindenre választ kap a cikkünkben!

A férfi divat változása

Bizonyára többen is megfigyelték már, hogy az urak öltözéke egyre egyszerűbb, szolidabb. Miért is van ez? Bizonyára sok hölgy kiváncsi rá, hogy az eddig szép, díszes öltözékben járó úriemberek miért bújnak egyre nagyobb körben sima polgári öltözékbe. Miért nem követik többé a női divat stílusát, szépségét? Cikkünkből mindent megtud!

Hasznos-e a fürdés? Ha igen, akkor hogyan fürödjünk?

Igaza van Vinzenz Priessnitz-nek és hasznos-e a fürdés? Vagy csak a pórusokon keresztül bejut a betgség? Hogyan kell szakszerűen fürödni? Milyen termékeket használjunk? Meg lehet-e otthon is csinálni Vincenz kúráját? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.