10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bpest_deak_9a1

Korszakalkotó reformok a gyermeknevelésben

Az utóbbi tíz esztendőben rengeteget fejlődött Magyarország okítási rendszere, különösen Brunszvik Teréz foglalkozott eme rendkívül fontos üggyel, hiszen több intézménnyel is gazdagította Magyarországot. Jövőre jubilál a Habsburg Birodalom és Magyarország első óvodája, az Angyalkert, amelyet a grófnő alapított édesanyja házában 1828-ban.

Havi receptrovat

Havi receptrovatunk következő választottja egy leves, mely a “Leves agglegénnyel” nevet viseli. Egyszerű hozzávalói pénztárczabarátok és minden háztartásban megtalálhatók, elkészítése is csupán egy fertály órát vesz igénybe, de annál finomabb lesz a végeredmény, amit örömmel fogyaszthat el az egész família. Nem kell hozzá semmi, csak...

Orra bukott az új uralkodó a koronázáson

Angliában rebesgetik,hogy az újdonsűlt, tsupán 18 éves uralkodónő hasra esett szoknyájában a koronázási czeremónián. Leesett a fejéről a sokszáz éves aranykorona és a jogar is megsérült. Vajon mennyi igaz mindebből? Vagy csak Viktória királynő rosszakarói terjesztik ezt a kellemetlen hírt?

Botrány a Pesti Színházban

Nem sokkal a Pesti Színház megnyitása után máris patália tört ki Offenbach operettjének produkciója során. A nagyérdemű közönség, különösképpen a férfiak találták megrendítőnek a kánkán erotikus stílusát. Volt, aki a táncz közben hagyta el a színt, mások a produkció végeztével rohamozták meg a direktori irodát, ám a direktor úr nem nyilatkozik.

Szabadalmaztatták a lekvárfőzőgépet

Megjelent a piaczon a Tóth Pálné és barátnői által kifejlesztett lekvárfőzőgép. A szerkezet magától kever és kozma gátló zománczcal is segíti a háziasszonyok életét! Az ötgyermekesnél nagyobb családok, beleértve a nagyszülőket is, kedvezményesen juthatnak hozzá ehhez a lenyűgöző, új magyar találmányhoz.