10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
szentendre_reformatus_10a3

Ahányféle ember, annyiféle lakás? - Palota, villa, lakás, nyomortanya ...

Egy nemesember, vajon tudja, hogy milyenek lehetnek a falusi népek és a házaik? Egy fehér cseléd mennyit tudhat az urakról? Tényleg olyan szemet gyönyörködtető a városi élet? Most megtudhatja, hogy milyen is, egy teljesen más életet élő ember otthona, hogy milyen körülményekben élnek ember társai, avagy milyenekben nem.

Dísztárgy kincstár - az emlékező vitrinek beszélő titkos kincsei

Minden házba elkél néhány dísztárgy ide, vagy oda. Egy váza a vitrinbe, miniatűrök, egy díszes gyertyatartó a komódra vagy egy drága festmény a falra. Sokunk őrizget ilyen dolgokat, főleg akkor, ha az említett portéka, családi hagyatékként maradt ránk. Most arról értekezünk, hogy melyiket érdemes megtartani és melyik jobb, ha inkább a piacon végzi.

A bútorok is mesélnek, avagy miszerint ildomos bútort készíttetni a kellemes lakályunkba

Minden alkalommal, ha az ember bútort vásárol, megbizonyosodik a szakember munkájának hatékonyságáról, a fa minőségéről és az eszköz tökéletességéről is. E tárcában azt kívánok elmagyarázni, hogy mi alapján készíttessék el különféle bútoraikat, ha nem oly szerencsések, hogy felmenőiktől örököltek párat, avagy az új módi szerinti szétszedős vágynak

Tisztában lenni a tisztasággal! Poloskavész, patkányinvázió fenyegeti városi otthonaikat!

Fontos kívánalom lett házainkban a rend megtartása, mert az utóbbi időben szinte mindenhol elszaporodtak a poloskák és a bolhák, városainkban pedig hemzsegnek a patkányok. Mostani tárczánk azt feszegeti, hogy miket tehetnek, azért, hogy életüket bejárja a tisztaság, a sepregetés, a városi gőzfürdők látogatása, és az otthoni fárasztó mosás mellett.

A kertekről kerítések nélkül - közkertjeink és parkjaink gyógyító ereje

E tárczánk számbaveszi kies hazánk csodás közkertjeit. Ezek közül is kitűnik a pesti Város-liget, a pécsi Czindery-kert, a kolozsvári Sétatér és Hallerkert, Pyrker érsek egri sétánya, a pesti - lipótvárosi sétatér, és a kecskeméti sétány. Nem könnyű megmondani, melyik a legpompázatosabb, mert mind csodás. Erényük, hogy pótolják az utcák fahiányát.