Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
szentendre_reformatus_9

Továbbtanulás Írországban - az uniós szabályok adta elérhető új lehetőségek Dublinban

Alapképzésben Írországban nem kell fizetnetek a felsőoktatásért, de vizsgadíjak a hallgatói szolgáltatások miatt a zsebetekbe kell nyúlnotok. A megélhetés nem olcsó: attól függően, hogy az ország mely részében tanultok. A campusok kollégiumait a magasabb képzési szinteken tanulóknak tartják fenn, így marad az albérlet és a családok befogadása.

Kihagyhatatlan lehetőséggel csalogatja a munkavállalókat Írország a nizzai szerződés után!

Írország az EU egyik legnagyobb kedvezményezettje: 1973-as belépés idején a közösség legszegényebb országa volt, de 2001-re gazdasági eredményei felülmúlták az uniós átlagot. Az írek minden fontos nemzetközi szerződést népszavazásra bocsátanak, így különösen fontos, hogy a bővítés feltételeit biztosító nizzai szerződést elfogadják az ír választók.

Egyre népszerűbb az Unióban nemzeti italunk, az ír kávé. Egy gyors recept házi praktikával

Melegíts elő tiszta talpas poharat forró vízzel. Öntsd ki a vizet, adj hozzá 2 teáskanál barna cukrot. Ez után adj hozzá egy kevés friss kávét és keverd meg. Ha a cukor megolvadt, adj hozzá 2.5cl ír whisky-t. Keverd össze. Egy forró teáskanál segítségével finoman öntsd a felvert tejszínt a kanálra. A krém jobb, ha nem túl merev és nem folyékony.

A szívek vágyának völgye - A druida papok és Szent Patrik szigete egy misztikus utazás.

A csábító, romantikus várak mellett nem szabad megfeledkezni Írország természeti látnivalóiról s, hiszen a zöld sziget számos számos természeti csodát rejteget. A hagyományos ír táj már önmagában is bájos és nyugodt, utánozhatatlan romantikája domboldalakon legelésző bárányokkal színes házacskákkal, kocsmákkal az ember arcára mosolyt varázsol.