Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
szentendre_reformatus_10a2

Priorat kóstoló a katalán Vino Castilloban - A világhírű spanyol borok nyomában

Spanyolország a világ egyik vezető bortermelője. Az Uniós-csatlakozás után új szőlőfajták jelentek meg, és az évezred végére a világ borkultúrájának élére kerültek. Így a spanyolok a világ 3. bortermelői lettek. A titkuk az, hogy ismerik a piacokat, az új szájízeket és mindig van alkalom egy tölgyfahordóban érlelt, vaníliás rioja megkóstolására.

I. János, a szoknyapecér spanyol király nem mindennapi ajándéka fiának, Fülöp hercegnek

Fülöp egy olyan különleges extrákkal felturbózott, arany Seat Ibizát kapott jogosítványszerzése alkalmából, melynek 1,5 literes motorja egy modern befecskendező rendszerrel, utastere légkondival gazdagodott. Könnyűfém felnije és egyedi aranyszínű fényezése korának legjobb és legerősebb Ibizájává teszi, ami tökéletes csajozós jármű a hercegnek.

El Camino: út a lelki békéhez vagy olcsó nyaralás Spanyolországban?

Az Uniós csatlakozás óta reneszánszát éli az El Camino népszerűsége: több lehetséges útvonala közül a Francia út a legismertebb, mely a Pireneusoktól indul, és Baszkföldön át vezeti a megtisztulni vágyókat. Az út az életünket, a lelki folyamatokat, a boldogságkeresést, szimbolizálja. Így sokan vágnak indulnak egyedül megtalálva belső békéjüket.

Az EU-s agrártámogatásokból virágzó bikaviadal okozta a híres matador tragikus halálát!

A bikaviadalok emberi életet követelő rémes szokását az EU által kifizetett eurómilliók tartják életben annak ellenére, hogy a képviselők régóta próbálják betiltani ezt támogatást. Erről adtak ki felhívást állatjogi aktivisták. A támogatásokat a bikatenyésztők kapják az EU Közös Agrárpolitikája révén régóta működő támogatási formája az ágazatnak.,