Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
baja_nemet_9b

A 72-es kétséges jövőképlet?!

Nemrégiben született meg Daniella Meadows matematikai feltevése, mely szerint, ha nem változtatunk életvitelünkön, az emberi populáció a 21. század feléig eltűnik. A világmodell kimondja, hogy ennek fő oka a környezetszennyezés. Érkeztek már megoldási javaslatok a kutatóktól. Önök mit javasolnak, hogyan tudnánk megmenteni világunkat és utódainkat?

Trabanton szállni élvezet? Mercedes vs. Trabant

Nyugat-Európában a 70-es évek alatt, az emelkedő életszínvonal következtében, egyre több ember engedhetett meg magának saját gépjárművet. A Keleti Blokkban viszont a kevesebb autó mégis nagyobb mértékben károsítja a levegőt, amelyet mi is belélegzünk. A hiba a márkában keresendő. Döntsön jól, mi segítünk!

A megtisztulás éve 1974

17 évnyi alapos tervezés után megépült Európa legnagyobb szennyvíztisztító telepe, a BASF cég felügyelete alatt. Ez hatalmas mérföldkő volt a környezet megóvásában. A Ludwigshafenben fekvő létesítmény 6 millió embert képes ellátni, ezzel megreformálva a szennyvíztisztítást.

Zajszennyezés

Szerkesztőségi szavazásunk értelmében egyöntetűen kiderült, hogy a Kraftwerk, Autobahn című száma az év legzajszennyezőbb slágere. A zenekar, nevükhöz és számuk címéhez hűen károsítják az emberi egészséget, főképp a hallójáratokat. Na de mit is jelent tulajdonképpen a zajszennyezés? Következő cikkünkben felvilágosítjuk önöket.