Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
bpest_zrinyi_9_2

A kapu nyitva áll

Charles de Gaulle 1963-ban nem támogatta Nagy-Britannia felvételét az Európai Unió elődjeként létrejött Közös Piacba. 1969-es lemondásáig teljesen sikerült megakadályozni a brit csatlakozást. 1973-ban az ország felvételt kért az Európai Unióba. De Gaulle távozott, de ez vajon megkönnyíti a szigetország helyzetét?

Amerika nyomában

Az IMB egyesült államokbeli multinacionális informatikai cégként leányvállalatokat hozott létre Nagy-Britanniában, Németországban és Franciaországban. Jelenleg ez a vállalat állítja elő nyugati világ számítógépeinek a 75 százalékát. Ezután is Amerika lesz a számítógépes korszak vezetője?

Átjáró

A vasúti átjáró, amely 1988 és 1994 között épült és 50,5 km hosszú, fontos lett az emberek életében, hiszen egy országot és egy EU-s országokkal teli kontinenst köt össze, állandó kapcsolatot létesítve, pontosabban Folkestonet és Coquellest a La Manche csatorna alatt. Megépítése megkönnyítette a közlekedést a két ország között.

Margaret Thatcher újra nyeregben

A Falkland-szigeteki háború Anglia és Argentína között zajlott a Falkland sziget és még néhány kisebb sziget birtoklásáért. A háború brit győzelemmel ért véget, aminek eredményeként az Egyesült Királyság miniszterelnökét, Margaret Thatchert megerősödött pozíciója miatt újra választották. Az ország gazdasága jelentős fejlődésnek indult.