Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
bpest_deak_10a

Megvan az EU hivatalos himnusza

Beethoven IX. szimfóniáját választották az Európai Unió himnuszának. Korábban Európa himnuszaként szolgáló ódát így valószínűleg több emberhez jut el és erősíti az európai szellemiséget. Szerkesztőségünk rögtönzött kórusa megkísérelte előadni. A felvételt a cikkben találhatják.

Thatcher: ,,A Közösség nem más, mint a független nemzetállamok aktív együttműködése"

Interjút készítettünk az Egyesült Királyság miniszterelnökasszonyával. Kifejtette a vélemányét az Európai Közösség integrációjáról és jövőjéről. Vajon igaz hogy Anglia inkább atlanti mint európai? És ez lenne a kezdete az ország távolodása az európai egységtől?

Új szinten az európai integráció

Hosszas törekvések által, a Maastrichti szerződés aláírásával létrejött az Európai Unió (EU). Az Unió célja, az Európai integráció minnél magasabb fokra vétele. A végső állomás lenne a politikai unió, ami hasonlítana az USA rendszerére. Bár nálunk ingyenes lenne az egészségügy...

Jön a magyar gazdasági csoda?

Közel tíz év után Magyarország is csatlakozott az immáron 12 éve kitűnően működő Európai Unióhoz. A tavaly áprilisban tartott népszavazás eredményeképpen csütörtök óta (január 1.) hivatalosan is EU-s tagállam vagyunk. A csatlakozás az egyesült Európához jelentősen meg fogja könnyíteni a kereskedelmet, illetve pénzbeli támogatásokra is számíthatunk.