Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
pannonhalma_bences_10a2

Itt a megoldás a munkanélküliségre?

A munkanélküliség aránya folyamatosan romlik, de most itt lehet a megoldás rá. A tanács megalapította a CEDFOP intézetét (Európai Szakképzésfejlesztési Központ), a vezetője pedig Burkat Sellin lett.

29. cannes-i nemzetközi filmfesztivál

1976 májusában rendezték meg a 29. cannes-i filmfesztivált. 10 rövidfilm, 20 nagyjátékfilm került megtekintésre. Az Arany Pálma Scorsese Taxisofőr című filmdrámáját illette, annak ellenére, hogy a zsűri tagjai - maga az elnök is – már túlságosan is erőszakosnak tartotta.

Vajon csaltak a csehszlovákok az EB-n

A eb-t a csehszlovákok nyerték az NSZK ellen. A mérkőzés csak a büntető párbajban dőlt el. A mérkőzés végeredménye 2-2 volt a 90. percben. a büntető párbajt a csehszlovákok nyerték meg 5-3-ra. De igazságos volt? A meccsen Antonín Panenka egy nagyon gyanús gólt rúgott.

Nagy katasztrófa Olaszországban

Május 6.-án Osoppo és Gemona del Friuli közelében történt nagy földrengés változtatta meg teljesen az emberek életét. Az utórengések a mai napig tartanak és az emberek nagyon rémültek többtízezer ember veszítette el otthonát és ennek következtében sátorvárosokban élnek. A halottak száma többszáz.