Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
marosvhely_bolyai_10

A maastrichti merénylet 5 éves évfordulója

Fordulat az elhíresült maastrichti merénylet ügyében. Új szemtanúk azt állítják, nem a valódi elkövető(ke)t fogták el a tervezett merénylettel kapcsolatban, amelynek célja a szerződés aláírásának a meghiúsítása lett volna. A holland rendőrség ez ügyben közleményt adott ki.

Újabb lépés az integráció felé: Román diákcsoport az Európai Parlamentben

Egy Râmnicu Vâlcea-i iskola diákcsoportja több napra Belgiumba utazott, ahol látogatást tettek az Európai Parlament brüsszeli épületében. Európai képviselők fogadták a csapatot, akik szerint ez a látogatás segítheti a román fiatalokat abban, hogy megismerjék az Unió működési mechanizmusát. Románia elnöke is ebben az értelemben nyilatkozott.

Botrány az Unióban

Az Európai Bizottság egyik alkalmazottját kétes ügyekkel gyanúsítják. Bűnlajstromai között megtalálható a sikkasztás, megvesztegetés, sőt a kábítószer-kereskedelem is. A belga rendőrség vizsgálja az ügyet, amelyben végzetes titkokat tárhatnak fel a törvény emberei. Remélhetőleg 25 év múlva már nem kell ilyen ügyekkel foglalkoznia a sajtónak.

2 éve az Unióban

Két éve, 1995-ben lépett be az Európai Unióba Ausztria, Svédország és Finnország. Integrációjuk már két év után is jól észrevehető gazdasági fejlődéshez vezetett. Mindhárom ország elkötelezett az európai értékrend megőrzésében. Az osztrák kancellár köszönetét fejezte ki az Uniónak, és reméli, hogy újabb tagországok fogják gyarapítani az EU-t.