Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
nagykanizsa_batthyany_10e

Áldás vagy átok?

A Közép-Kelet-Európából kiáramló munkaerőnek köszönhetően, csökken a munkakínálat. Ugyanakkor emelkedik az átlagos bérszínvonal. Az Európai Uniónak az eddigieknél sokkal nagyobb mértékben kellene támogatnia a közép- és kelet-európai országok korrupció elleni küzdelmét.

Ahol szintén nincs "Wurst"-ból a kerítés

Napjainkban sokak fejében fordul meg a gondolat, hogy a jobb megélhetés reményében külföldön, tőlünk nyugatabbra vállalnak munkát. Azonban érdemes alaposabban megismerni a célország törvényeit, feltételeit mielőtt döntenénk. Cikkünkben összegyűjtöttük a Németországra vonatkozó munkajogi előírásokat.

A német munkajog

Jellemző a próbamunkaidő, amely bérezés nélkül zajlik. Emellett a felmondási idő a próbaidő alatt rövidebb, mint a fix munkaviszony esetében. Továbbá Németországban a minimálbért a törvény szabályozza. Az országban a felmondásnak két típusa van: a rendes és a rendkívüli. A rendkívüli azonnal érvényesül, míg a rendes általában négy hetes határidővel

José Mourinhot , a Chelsea trénerét kérdeztük a Bosman-szabályról

Hogyan változtatta meg pályafutását ez a rendelet? Könnyebb-e a csapat építés? Zökkenőmentes vagy éppen nehezebb így az edzői szakma?Hogyan változtatta meg a különböző országok bajnokságait ez a szabály?