Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
nagykanizsa_batthyany_10f

Fokozzuk a csapatmunkát! Az integráció következő lépcsőfoka?

Hamarosan két éve, hogy megköttetett a Maastrichti Szerződés. Az Európai Tanács ülést tartott Madridban! Lássuk, hogy milyen kérdések kerülhetnek napirendre és milyen változásokra számíthatunk az elkövetkezendő években!

Új fogalom kerül bele a szótárakba

Az internetet beszővő háló: World Wide Web – azaz a Világháló, ez az informatikusok legújabb vívmánya. Egy bonyolult algoritmus segítségével szortírozza, rendezi az információkat, dokumentumokat. Hogyan tudunk benne eligazodni? Hogyan tervezi az Unió lépést tartani a technológiával, szabályozni az információáramlás eme új szintjét?

Ünnepeljük a szabadságot!

Közel húsz éve, hogy az Ibériai-félszigeten megszűnt a Portugáliát és Spanyolországot elnyomó önkényuralom és fele annyi ideje, hogy ezen országok tagjai lettek az Európai Közösségnek. Megemlékezések, rendezvények sorozata kíséri az évfordulót. Vajon mi az emberek véleménye a változásokról? Kiküldött tudósítónk jelenti…

Bővülés a láthatáron!

Még áprilisban tíz ország nyújtotta be felvételi kérelmét az Európai Unió felé. Kik ők és hogyan teljesítenek? Megfelelnek-e az elvárásoknak ezek a szocializmusból éppen felépülő államok? Bár talán nem mindegyikük szerencsés, de ha igen, milyen hatással lehet egy ekkora mértékű, soha nem látott bővítés az integrációra?