Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
bpest_babits_10_2

Utazz vissza az időben!

Krakkó, Lengyelország királyi városa, 1978-ban került fel az UNESCO világörökségek listájára. A város szerkezete a 12. században alakult ki, de a mai képe az évszázadok folyamán tovább formálódott. Itt minden megtalálható a gótikus templomtól, a 13. századi piactéren át, a reneszánsz királyi várig.

Multinacionális dalok Magyarországról

A francia nevű együttes német dalszövegű slágere tarol Kelet-Európában. A Júlia nem akar a Földön járni című szám a Napoleon Boulevard együttes sikerlemeze, mely tömegeket hódított meg.

Sztrapacska. Érdekel mit főznek a szlovák asszonyok? - Gasztronómia keletről

Burgonya, tojás, liszt, só, ugye milyen egyszerű? De ez mind semmit sem ér az autentikus juhtúró és az ínycsiklandó füstöltszalonna nélkül. Már az 1870-es években megjelent az első szlovák nyelvű szakácskönyvekben és azóta is osztatlan sikert arat. Készítse el Ön is!

Több, mint négy évtized után feléled a közép-európai tőzsde

A II. világháború végeztével, a kommunizmus által irányított Magyarországon vakvágányra futott Közép-Európa legnagyobb tőzsdéje. A Szovjetunió felbomlásával, 1990 júniusában, újra megnyílt a Budapesti Értéktőzsde. Kevesebb, mint egy év alatt, Bokros Lajos vezetésével a BÉT nem várt sikert aratott nyugaton is.