Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
pilisv_friedrich_10b2

Olajat a tűzre

A nagyhatalmak már megint a nép ellen játszanak? Többször is érezhettük bőrünkön, mennyire kiszolgáltatottak vagyunk, de a mostani helyzet még ezeken is túltesz. Egyre feszültebb a légkör a Szovjetúnió és az OPEC közt. Meglehet, hogy fegyver lesz a fekete aranyból? De ami még fontosabb; kikre fognak lőni vele?

Újabb súly a süllyedő hajón

Január elsejével hivatalosan bővült a tagállamok listája 3 új nemzettel. A kérdés csak az, mit keresnek itt a britek? Jogosan merülhet fel a gyanú, hogy az Egyesült Királyság már nem olyan erős, mint annak idején volt. Talán külső segítségre van szüksége a rettegett Szövetséges Hatalomnak?

Kakaóbaj

Ha valami kultúrálisan összeköti Európát, akkor az a csokoládé. Erre jönnek a britek az írekkel és meg akarják változtatni az alapjainkat a krémes őrületükkel meg az adalékanyagaikkal. Na meg az integrált piacon hogy akarják majd eladni a "műremekeiket"? Egy biztos; nem adjuk harc nélkül a hagyományainkat!

Mossuk a szennyest

Épülnek az autópályák, szépülnek a terek, parkok. Nem visszás ez egy kicsit? Dehogyisnem. 2 éve tartotta meg az ENSZ az első környezetvédelmi konferenciát, melynek eredmélnyeként a jelentős szennyezésért pénzbüntetés jár. Valóban ez minden, amit nyújtani tudnak egy élhetőbb jövő érdekében? Pláne úgy, hogy a saját szabályaikat szegik meg?