Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
bekescsaba_andrassy_10b1

Űrben is integráljunk: Európai Űrkutatási Szervezet

Ahol a tehetség kitartással találkozik, ott határ a csillagos ég. A Párizs központú űrkutató szervezet a tudományos együttműködés jelképe, amely később a technológia és az innováció legfőbb motorjává válhat. A CERN tudósai által megkezdett tárgyalások vezettek ehhez a szerződéshez, ezzel újabb és újabb lehetőségeket kínálva egy egyöntetű Európához.

Beethoven, Adenauer és a zeneBonna

Akárcsak Konrad Adenauer, a híres zeneszerző, Ludwig van Beethoven is Bonnban, az NSZK fővárosában tanult. Mind a kancellár, mind Beethoven békés, háború nélküli világra vágytak. A komponista a napóleoni csatákat követő, hadakozástól mentes időszak örömére írta meg híres Örömódáját, ami a jövőben az európai egység himnuszaként is szolgálhatna.

Az idők változnak, és mi is változunk velük: XXIII. János pápa és a II. vatikáni zsinat

Az "Év embere", XXIII. János által megnyitott II. vatikáni zsinat eddig nem látott egyetemességben zajlott. Már a zsinat előtt közölte terveit a pápa: legfőbb célja az anyanyelvi misézés. Ezt az integristák nehezen fogadták, azonban a velük szemben álló progresszívek helyeselték az ötletet, ezzel is példát adva a nyugati integrációnak.

Öltöztessük fel a világ minden hölgyét!

A Givenchy az elmúlt évtizedben Nyugat-Európa egyik legnépszerűbb márkájává nőtte ki magát. Audrey Hepburn már a kezdetektől fogva támogatta Hubert zseniális munkásságát. Még Hruscsov se tudta szó nélkül hagyni USA-ba látogatásakor a divatos színésznőt, bizonyítva, hogy míg mi öltöztetjük hölgyeinket, addig a kommunista divat megöli a nőben a nőt.