Európai Unió zászló

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
gyor_revai_10c1

Szabadság! Kikiáltották a harmadik Magyar Köztársaságot

Október 23-án történelmi pillanatokat élhetett át az, aki élőben hallhatta Szűrös Mátyás bejelentését, országunk államformája és neve mától: Magyar Köztársaság! Olyan ideákat élhetünk át a mostani hetekben az új pártok, pl. a Fidesz és az FKGP által, amelyet már 40 éve nem: végre szabadon gondolkodhatunk és élhetünk. Vége a kommunizmusnak!

Választást tartottak Szerbiában, továbbra is szélsőbaloldaliak vezetik az országot

Óriási fölénnyel választották meg Slobodan Milosevic, szerb, kommunista politikust a szerb általános választásokon. Pártja, a Szerbiai Szocialista Párt 51 százalékponttal előzte meg egyetlen vetélytársát, a Vuk Draskovics vezette, ultranacionalista, Szerb Megújhodási Mozgalmat. Ez a két párt fog rendelkezni a parlament 250 helyéből 213-mal.

Brutális gyilkosság! Felrobbantották Alfred Herrhausen-t, a Deutsche Bank elnökét

Miután tavaly sikertelen gyilkossági kísérletet hajtottak végre, nemrégiben sajnálatos módon sikerrel járt a Vörös Hadsereg Frakció, szélsőbaloldali terrorszervezet. Támadásuk áldozata a Deutsche Bank elnöke, Alfred Herrhausen, kinek autóját egy biciklire szerelt pokolgép, robbantotta fel, miközben úton volt munkahelyére. A bankár 59 éves volt.

Lázadnak a diákok Prágában

November 17-én kezdődtek meg Csehország fővárosában, Prágában a diáktüntetések. Rövidesen a lakosság jelentős hányada csatlakozott a sztrájkolókhoz, melynek célja immár az uralkodói rendszer leváltása volt. A tömeget még aznap szétoszlatta a rendőrség. Másnap még nagyobb felháborodással vonultak az utcákra az emberek a fővárosban.