-2 °
24 °

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
bpest_budai_10b

Van remény a török rémuralommal szemben!

Az 1552-ben indult török bosszúhadjáratban a várvédők sikeresen megóvták Eger várát a török haramiáktól. Ennek a sikernek az örömére bemutatjuk az egri vár és az ostrom teljes történetét, és a benne élő végvári katonák életmódját. Kedves hölgyek, meglepő módon még arra is kitérünk, hogy az egri nők milyen komoly szerepet játszottak a csatában.

Fűszerőrület

Kíváncsi arra, miképp fűszerezze a megunt káposztás ételeit? Hogyan készítse el vacsoráját keleti ízekbe öltöztetve? Ebben az írásban négy hagyományos káposzta étel újszerű elkészítését, az országba érkező új keleti fűszerekkel, mint a sáfrány, a bors és a szerecsendió, ezekkel való újragondolását fogjuk bemutatni Önnek. Folytatás a 13. oldalon.

Az Ön gyermekének is fényes lehet a jövője!

Egyre népszerűbb lesz a nemesi családok körében a magyar főiskolai oktatás. Önnek többé nem kell aggódnia a gyermeke jövője miatt. Minden egyház főiskolai képzéseiből válogathat az országban. A jezsuiták modern tanterve, a Ratio Studiorum alapján is tanítathatja gyermekét. Fiai a legjobb külföldi egyetemekre is bejuthatnak. Folytatás a 26. oldalon.

Íme, a francia és spanyol hölgyek divattitka, a tökéletes esésű szoknya!

Európában teret hódító legújabb női divat, az abroncsos szoknya, hihetetlen iramban terjed már itthon is a nemes hölgyek körében. A ruhadarab csodálatos, gúla alakú esést kölcsönöz a ruhának, a fémváz által tartott szoknya feszessége kiemeli viselője alakját. Ha még nem tette, szerezze be első abroncsos szoknyáját Ön is! Folytatás a 9. oldalon.

Ajándék Rovat: Hímzésminta

Önnek is díszítse előkötőjét vagy keszkenőjét a legújabb törökös hímzés! A természet inspirálta virágminták, mint az egyre népszerűbb szegfűminta eleganciája kiemeli a nemes hölgyek szépségét. A nemes asszonyok nem csak több mintából, de több színből, arany és ezüst színekből is választhatnak. 4 különböző hímzésminta megtekinthető a 28. oldalon.