-2 °
24 °

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány
Szerkesztő:
bpest_verespalne_9c2

Keresztet vethetünk Keresztesre

Szeretne megtudni többet hazánk történelméről? Érdeklik egyik legjelentősebb és sorsdöntő csatánk részletei? Tekintsen vissza a múltba egy harcoló katona szemén keresztül és élje át a mezőkeresztesi csata legizgalmasabb pillanatait, legváratlanabb fordulatait!

Nem pletyka, tény: újra divat a kötény!

Nem tudja mit viseljen egy jeles eseményre? Megérkezett a felmentő sereg: olvassa el tanácsainkat, s legyen Ön a legelőkelőbb az egész vármegyében. Öltözékeit díszítse különböző ékszerekkel: díszövvel vagy mellboglárral. Hölgyeknek galléros ruhát, díszes kötényt, az uraknak arannyal vagy ezüsttel hímzett dolmányt ajánlunk különleges alkalmakra.

Ínycsiklandó halétek a vasárnapi ebédhez Thököly Sebestyén Uram szakácsától

Tiszaparti háziasszonyok, kötényt fel! A defterdárnak be nem szolgáltatott pontyból varázsoljon tápláló ünnepi fogást. A zamatos húsú rántott pontyot jó magyar borból, ribizliből és dióból készült fűszeres mártásban fürdőztesse meg. Ha azt szeretné, hogy családja mind a tíz ujját megnyalja, az ebédet dinnyetortával tetézze.

Könyvek könyve

Károlyi Gáspár, gönci lelkész, társai és a nyomtatást végző Mantskovits Bálint több évnyi fáradságos munkájának eredményeként Ön ma már magyar nyelven is olvashatja a teljes Bibliát. Károlyi így ír elkészült munkájáról: "...szabad mindenkinek az Isten házába ajándékot vinni, én azt viszem, amit vihetek, tudniillik magyar nyelven az egész Bibliát".

Egyszer volt Budán szőnyegvásár

Közhírré tétetik! Budán igen szemrevaló oszmán gyapjú kárpitok kaphatók jutányos áron. Gördesz-csomóval sűrűn szőtt, minőségi usaki kézimunkák. Buzérvörös, indigókék és krómsárga színekben pompáznak.Válasszon kerevetére, asztalára, házasulandók talpa alá medalion-, felhőszalag-, vagy madármintás szőnyeget! Ragyogóan tartós, minden tallért megér!