10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
gyor_czuczor_10a2

Széchenyinek valóban gyermeke volt Petőfi?

Egyre több helyen lehet hallani a szóbeszédet két híres magyar férfi rokoni száláról. Sorra vesszük a tényeket, a nyomokat, egy szóval utána járunk az ügynek. Gróf Széchenyi István biológiai, vagy csak szellemi atyja volt Petőfi Sándornak?

Nosztalgia kupa

Az idei évben nagy esély volt rá az utóbbi idő heves eseményei miatt, hogy csupán megemlékezhetünk az eddigi lóversenyekről, azonban nagy örömünkre június 6-án megrendezésre került a derbi. Helyszínül az Üllői és a Soroksári út mellett elterülő füves terület szolgát. Szulejmán a híres Babiéka unokája nyerte a versenyt 15 ezer lelkes néző előtt.

Fenséges és édes, avagy Sisi kedvenc süteménye

Gondolná, hogy a gyönyörű császárné imádója az édességeknek és desszerteknek? Karcsú alakja, visszafogott magatartása mást sugall, pedig él-hal a süteményekért. Erzsébet kedvencei a lila, ibolyás fagylalt, a firenzei mandulás keksz és a kandírozott barack. Ezen felséges édesek receptjét, titkait olvashatják a következő oldalon.

Összetört élet

Sajnálattal tudatjuk, Stingl Vince a Herendi Porcelángyár alapítójának halálát. Távozása körülményei ködösek. A rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben. Utoljára Győr-Révfaluban látták kocsiját a Bécsei úton. A Fischer családot, a manufaktúra mostani tulajdonosait is gyanúba keverik a rejtéjes körülmények. A hatóságok gyilkosságra gyanakodnak.

Még csak „szökött szépség”

Id. Andrássy Gyula az utóbbi évben Párizsban tartózkodik, ahol nagyon szeretik a hölgyek,őt tartják a legszebb férfinak. Persze ő is rajongást fejez ki irányukba. Itthon azonban már kevésbé áll jól a szénája. A szabadságharcban vállat szerepe miatt már az akasztását tervezik, ezért a franciák”le beau pendu”-ként azaz szép akasztottként emlegetik.