10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
pilisv_friedrich_10b3

VÉDEGYLET, avagy Védjük VÁSÁRLÁSSAL a Hazánkat

Csak nyugalom bátor vitézek! Le a kardot, le a puskát és az ágyúkat is vissza tolhatjuk a fészerbe, ugyanis idén októbertől elég csupán vásárlással védelmeznünk a nemzetet. Minden bizonnyal már MAGA is hallott egy bizonyos Védegyletről, amely Zala megyében kezdte bontogatni a szárnyait. Ezúttal mit tervez Kossuth? Következő cikkünkből kiderül.

Úgy tűnik még legalább 5 évet várnunk kell a Széchenyi Lánchíd teljes elkészülésére

Ugyan már 5 éve elkezdődtek a munkálatok azon büszke hídon, amely Budát és Pestet kívánja összekötni, ám úgy tűnik még ennyi időre lesz szükség. „Az a gondolat, hogy hazámnak fontos szolgálatot tettem, majd bőségesen kárpótol.”- nyilatkozta Széchenyi István. Cikkünkben William Tierney Clark mérnök úrhoz intézünk pár kérdést a híd építését illetően.

A 19.század legtrendibb ruhája

Aki a mostani időszakban nem hallott a dolmányról az egyszerűen nem létezhet! Ezeknek a becses, csodaszép ruhadaraboknak egyszerűen nem lehet nemet mondani, olyan ízlésesen és kifinomultan teszik férfivá a férfit, hogy arra nincsenek szavak. Ilyen elképesztő dolmányokkal drága férfi olvasóink le fogják venni a nőket a lábukról ezt garantálhatom!

A Magyar nyelv nem bújdosik többé

Ferdinánd úgy tűnik úgy döntött, hogy itt az ideje visszatérni a gyökereinkhez. Örömmel jelenthetjük honfitársaim, hogy évszázados keserves könyörgéseink végre megértő fülekre találtak, ugyanis hatályba lép a MÁSODIK TÖRVÉNYCIKK. Íme a REFORM kor LEGNAGYOBB GYŐZELME! De, hogy mi is ez pontosan? Cikkünkből megtudhatják!

Ganz Ábrahám új projektje

Ha a pesti Hengermalmot keresnék ezekben az időkben ne tegyék, mivel Ganz Ábrahám zseniális ötlete alapján, öntőműhely készült a helyére. Hát nem csodálatos? De igen az! Reménykedjünk, hogy ezzel a jelentős előre lépéssel a jövőben más újdonságoknak is kaput nyithatunk. Hogyan vélekedik erről Ganz? Következő cikkünkben erre is választ kaphatunk!