10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
kiskunhalas_reformatus_10c1

Ne keressétek külföldön azt, mi megvan itt!

Csokonai Vitéz Mihály, a debreceni Református Kollégium diákja megdolgozik azért, mi neki jár, s nem mellesleg tehetsége is megvan, mint ahogy ezt mi már tudjuk. De vannak, akik ezt nem nézik jó szemmel, viszont borzalom, hogy mindazok tesznek így, kik nevelték őtet. Vajon ez a rossz hír, mi nevéhez tapad lemosható? Részletek hamarosan.

Halas Város új büszkesége

Nem oly rég csatlakoztunk az országos postakocsi hálózathoz, amely segíti fejlődésünket. Levélszállításra és utazásra is van lehetőség, egyszerre nyolc utasnak. Könnyen eljuthatunk Szegedre, Szabadkára. Naponta kétszer, hétvégenként egyszer jár. A díj az úti cél és a csomag alapján határoztatik meg. A hölgyek ne hagyják otthon ellenzős kalapjukat!

Hála Nagy Árpád doktor úrnak!

Amíg nem volt városunkban oly tudor, aki értett volna a gyógyításhoz, sajnos sok hozzátartozónkat elveszítettük. Viszont a nemrégiben Szabadszállásról Halasra költözött Doktor úrnak köszönhetően rohamosan csökken városunk halálozási száma! Számos gyógynövényt és maga keverte szert használ gümőkórra, pestisre és egyéb nyavalyákra.

Különös húsvét

Az idei húsvét rendhagyó volt az emlékezetes Csokonai-prédikáció okán. De a locsolások, leánysikongatások zaja sem maradhatott el. Legényeink, leányaink népviseletben voltak, s a locsolóversek fejében, csók s tojás járt. Förtelem, hogy egy ismeretlen tojásdobálással meggyalázta a templomot, amiért pár évvel ezelőtt még szégyenkőre állították volna.

Futóhomok helyett most pénzverem

Pár évtizede sikerült megkötnünk a városunkat elárasztó futóhomokot a nevezetes Bianca szőlőinkkel. Ezáltal a végeláthatatlan halasi dűlők olyan népszerűségre tettek szert országszerte, hogy még Esterházy Miklós gróf és birodalmi herceg is felvásárolt több hektólitert Kovács Géza uraságtól következő báljára, így e nedű híre Bécsig is elér majd.