10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
sopron_berzsenyi_10a3

Kell ez nekünk? Az ipari fejlődés árnyoldalai

Az ipar fejlődéséről csak pozitívumot hallani világszerte. Ezzel a cikkel a célunk az igazság felfedése, és az álarc eltávolítása. Az országban először betekintést nyerhetnek a fejlődés nem hangoztatott, hátrányos tényezőire, illetve, hogy mi várhat ránk a jövőben.

Rémálom az irodában

Kázmér Károly felbőszült azon, hogy munkatársai a saját ötletével dicsekedtek és ezért hirtelen felindulásból meggyilkolta két munkatársát, majd a látvány miatt magával is végzett. Őszinte részvétet kívánok munkatársaim nevében is a gyászoló családoknak.

Új vasútvonal

Az 1845 május 26-án megkezdett vasútvonal, Pest - Szolnok közti szakaszát, hivatalosan is átadták szeptember 1-én. A 99 km hosszú útszakaszt 2 éven át tartó munkálatok során készült el. Ezentúl bárki élvezheti az utazást a legmodernebb gőzmozdonyok nyújtotta kényelemben.

Megépült a Magyar Nemzeti Múzeum

A 10 éves építkezés után vasárnap hivatalosan megnyitja kapuit a Magyar Nemzeti Múzeum épülete. A megtervezésére Pollack Mihályt kérték fel. Az épületben Rafael Monti híres olasz szobrász faragta a szobrokat, köztük Pannónia nőalakját ki jobbról a tudomány és művészet, balról a történelem és a hírnév megszemélyesítőjének nyújt át egy babérkoszorút.

V. Budai futóverseny

Hétvégén került megrendezésre az immáron hagyománynak számító V. Budai futóverseny. Újabb rekordot döntött a résztvevők száma, 129-en vettek részt a versenyen, ezzel az előző évhez képes 47 futóval bővült a rendezvény. Nyertesként Szabó Miklóst ünnepelhettük, aki a 10 km-es távon elsőként ért célba. Ezúton is gratulálunk neki!