10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bpest_karolyi_10c4

Oktatás és tudomány a mindennapi életünkben!

Nem mindenki van tisztában azzal, hogy milyen oktatási rendszer van jelen az országunkban, pedig mindenkinek joga van ahhoz, hogy tudja mi zajlik körülöttünk. Megkérdeztük néhány olvasónkat mit tudnak az alapvető magyar jogrendszerről illetve tudományról.

Kezdődő sportélet Magyarországon

Az elmúlt években Magyarországon több sportklub is kialakult, ahol a tagok többek között vitorláztak vagy korcsolyáztak, ezek mellett a torna vált a legkiemelkedőbb sporttá. Reménykedünk benne, hogy később ezekben a sportágakban világszintű sikereket érhetünk el.

Mik számítanak a legdivatosabb öltözéknek?

A felsőbbkörökben újabb divatirány jelent meg. Az előkelő kisasszonyok számára a bokáig érő könnyű, lebegő szoknya és fekete vagy fehér sarkatlan cipő hódított. A fiatal úrfiúknak karcsúsított kabát vagy frakk, ami fekete, kék vagy barna volt, szűkebb pantalló és sarkantyús cipő volt a jellemző.

Új fejlemények a járványokkal kapcsolatban

A kolera járvány újabb áldozatokat kívánt, a héten több falut is vesztegzár alá helyeztek. A legsúlyosabban Észak-Magyarország területeit sújtotta az 1831-es járvány, mint például Sárost, Zemplént és Szepest.

Milyen erkölcs és mentalitás írja le a magyar polgárokat?

Több szempontból is példamutató irányelveket követhetünk ezekben az időkben. Elvárt manapság, hogy a polgárok házasságban éljenek és családot alapítsanak. Nem véletlenül mondható el az, hogy a magyar fiatalok a legtisztelettudóbbak.