10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bpest_lonyay_10a2

Korunk rejtelmei

Még az évszázad elején átalakulás kezdődött a társadalomban, ami megváltoztatta a családok életét. Sokszor a szülők és gyerekek közti kapcsolaton vagy esetleg a családok elhelyezkedését a társadalomban a vallás, vagyoni helyzete és a település nagyban befolyásolta.

Lakóházak fajtái

Íme Magyarország lakóépületei: Parasztház, német udvarház, klasszicista kastély, városi ház, vári palota, kastély. Képekkel, környezettel. Ha kíváncsi rá, 8. oldalon talál részletes leírást.

A lakásban

A padozat álltalában fából készült. A házban központi terem és kisebb ruhák találhatók. Kemencével és kályhával fűtöttek. Gyertyával (a szegények faggyúkkal, a gazdagabbak méhviasz gyertyával világítottak. Ragadós levelekkel takarítottak. Bővebben az 5. oldalon a „korunk belsőépítészete” rovatban olvashat.

Berendezési tanácsok

Berendezési tanácsadónk ebben a hónapban Bereki József. Az úrias bútorzathoz a feltornyozott, varrott, népi hímzett finom ágynemű való. Nagy divat manapság a faragott támlás szék és a tulipántos láda. hónap újítása a vitrin! Bővebben az 5. oldal tanácsok cikkben olvashat.

Kertek és közparkok

Városi közterek, amiket mindenképp látnia kell: Kecskeméten, Pesten, Lipótvárosban és Egerben. Képek és több információ a 15. oldal szép ország, szép emberek rovatban.