10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
szigetszentm_batthyany_10a4

Mit tegyen a tétlen magyar? Egy magyar nemes gondolatai

Kíváncsi rá hogy szabadidejét hogyan tudja minőségi időtöltéssel elütni? Még azoknak az Olvasóinknak is, akik nem nemesi származású lehetősége van megismerni a kultúrát különböző módokon. Ugyanakkor azoknak akik csak egy könnyed közösségi élményre vágynak szintén van tanácsunk! Kattintson a továbbiakért.

Gőzpöfögészeti tovalöködönc

Nem csoda és nem ámítás! Vác és Pest között roboghat a magyar gőzparipa! A ló, mely szént legel, s még piszkot sem hagy! Forradalmi előrelépés a közlekedésben a Rocket nevezetű masinának köszönhetően, mely az angol Stephenson mérnök-géniusznak nevéhez fűződik. Számos vélemény formálódott az új találmány, valamint a vasútvonalak szükségességéről.

Ne légy pipa, szivarozz!

Kiváló minőségű borok, pezsgők, egzotikus hatású kávéélmények - mind eme luxuscikk igen kedveltté vált immár hazánkban. Ám az igazi dohánykedvelők ideje most jött el: a Stefi gróf által megismertetett szivar komoly kihívója lett a pipáknak. De miért is jobb választás? Páratlan beszélgetés modernizáló grófunkkal!

Az elveszett nőiség

Családanya, az otthoni béke megtestesítője, kecses és finom, ki családját és urát mindenek elé helyezi. Minden férfi ilyen jellemes asszonyt keres magának, akiről neki kell gondoskodnia. Az újonnan megjelent nőalak azonban igencsak szembemegy mindezzel, önállóságáért dolgozva. Illik-e ez a nőnek - főleg ha a férfitól való függetlenedéséhez vezet?

Hogy ne akasszuk össze a bajszunk?

Amint egy fiú kilépett a gyermekkorból, elengedhetetlen, hogy nemes arcát valamily ékes bajusz ne díszítse. Ám milyen fazont hord egy csikós, s mely illeti a nemest? Lekonyulva, csigaformában, viasszal merevítve, hegyesre pödörve vagy rövidre vágva nyújt tökéletes látványt? Tippek és praktikák a tökéletes férfiarc ékének eléréséhez!