10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bpest_fazekas_10a

Interjú Déryné Széppataki Rózával

Valóban csodás megtiszteltetés ért, ugyanis nem kisebb személyt volt szerencsém megismerni, mint Déryné Széppataki Rózát, a nemzet szeretett primadonnáját, egy interjú elkészítésének alkalmával.

Sportoljon ön is! Szórakozzon barátaival, vagy akár kápráztassa el az embereket ügyességév

A korcsolyázás kellemes időtöltés lehet azok számára, akik a jó levegőn szeretnének mozoigni, és egyben szórakozni. A Városligeti tavon évről-évre egyre több fiatal csúszkál, olykor-olykor még a hölgyek is felmerészkednek a jégre... Komolyabb sport a vívás-nemrég nyílt meg a Pesti Nemzeti Vívóintézmény- cikkünkben erről is beszélünk.

A Természettudományi Múzeum alapításának előzményei

A múzeum gyűjteményének alapja Festetics Julianna ajándéka volt. A grófnő a nemzet érdekében, hazaszeretetéből felindulva nagylelkűen felajánlotta, a már évek alatt összegyűlt ásványkincseit. Nem csoda tehát, hogy az ilyen szellemben nevelkedett Széchenyi István birtokainak egy évi jövedelmét befektette a Magyar Tudós Társaság megalapításába.

Haladó eszmék és módszerek, avagy a kaszinók hatalma a társadalom felett

A közhiedelemmel ellentétben azt a pár óra szabadságot, melyet a férfiak kapnak feleségeiktől nemcsak szórakozásra, hanem politikai és gazdasági kérdések megvitatására használják fel. Azonban felmerül a kérdés eme fontos eseményeken a nők miért nem lehetnek jelen. Érvek, amellett, hogy a nők is beléphessenek a gondolkodás színterére, a kaszinókba.

Farsangi forgatag a városi Vigadóban

Ebben az évben is megrendezésre került a Redout nagytermében tartott farsangi mulatság. Egész Budapest izgatottan várta a nagy eseményt, a jegyeket hamar elkapkodták. A társaság színességének köszönhetően rengeteg egyedi ruhakölteménnyel találkozhattunk, mindenki megtalálta a számára tökéletes táncpartnert. Milyen stílusú ruhák hódítottak ez évben?