10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
eger_pvolgyi_vegyes

"A franciák már levegőt sem kapnak, míg a szép magyar nők hazafias öltözéke tündököl"

Európában az öltözködési stílusok jönnek-mennek és már lépést tartani velük szinte lehetetlen. Hol az ókor viseletét hozzák vissza, hol a kemény fűzőket húzzák újra. Ebben a cikkben rövid összefoglalás olvasható az elmúlt évtizedek divatjáról, emellett megtudhatják, miért is fontos a hazafias öltözködés.

Liszt Ferenc botrányos kapcsolata újra zátonyra futott - most már végleg szétválnak útjaik

A zeneszerző ismételten véget vetett tíz esztendős viszonyának - Marie d'Agoulttal teljesen kihűlt a kapcsolat. Feltárjuk olvasóink előtt a szenvedélyes románc kialakulását, Liszt félrelépését és a három közös gyermek jövőjéről is elmerengünk. A fiatal zongoraművész még nem áll készen az elköteleződésre.

Meghalt Kisfaludy Sándor - megemlékezés a költő nemigen egyszerű életéről

Szó esik Toldy Ferenc gyászbeszédétől kezdve a halott katonai pályájáról, beleértve a Napóleon elleni háborúról, amiben részt vett Milánót védve. Beavatjuk olvasóinkat abba is, hogy a költő kiknek udvarolt, majd hogyan nyerte el Szegedy Róza szívét.

Marie Duplessis új szeretőre talált a francia író személyében

Korunk legünnepeltebb kurtizánjának a magánéletébe nyerhetnek betekintést e cikkel. Alexandre Dumas-val való viszonya igen egyoldalúnak bizonyul. Dumas álmai nője anyagias igényeinek egyedül képtelen megfelelni. Vajon milyen titkokat rejthet egy ilyen nem hétköznapi hölgy élete? Biztosan megéri ezt az utat választani?

A Jóltevő Asszonyi Egyesület adakozásra hívja fel jólelkű olvasóink figyelmét.

Az 1817-ben alapult asszonyi egyesület Pesten és Budán egyaránt működik. Az egyesület célja, hogy segítse a rászorulókat. A legtöbb helyen ruhára, élelmiszerre, tüzelőre, gyógyszerre, vagy anyagi segédkezésre van szükség. Kérjük, keresse fel az egyesületet, és támogassa Ön is szerényebb körülmények között élő embertársait!