10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bpest_karolyi_10c2

Rejtélyes eltűnések: talán a gargolye állhat a dolgok mögött?

A rendőrség a héten több bejelentést kapott rejtélyes eltűnésekkel kapcsolatban. A rablások előre megterveltek, hiszen mind az öt áldozat egy kerületből származtak és 16-24 életévükben járó fiatal szőke, kék szemű leányok voltak. Az eltűntek családjait megkérdeztük az esetekről, a válaszokra mi sem voltunk felkészülve.

Vajon kitörhetünk valaha az abszolutizmusból?

Szabadság, egyenlőség, testvériség! Egyre többet olvashatunk ezekről napjainkban, mivel ez a nemrég lezárult Francia forradalom hármas jelszava volt. Mint tudjuk, egyik pontot sem sikerült kielégíteni a Franciáknak. Ha a Franciáknak nem is, de a Magyaroknak sikerülhet-e felszámolni a hűbérrendszerrel? Valaha elérjük az ország az alkotmányosságát?

A királyi család tragédiája

Királyunk I. Ferenc, Német-római császár, testvére Sándor Lipót életét vesztette. A kedvelt magyar nádor a Mária Terézia tiszteletére rendezett tűzijátéknál segédkezett, majd egy robbanás következtében súlyos égési sérüléseket szerzett, és elhunyt Vajon ki tölti be a halott helyett a nádor szerepét? Vajon eltervezett volt-e a merénylet?

Már itthon is egyre nagyobb teret kapnak a művészetek

Több remekművet jelentetett meg a kassai magyar Múzeum idén is, köztük sok olyan munkát is találgathatunk, melyeknek írói, vagy költői nem kívánták nyilvánosságra hozni, felvállalni nevüket, így a szerzők kilétéről az olvasóknak sajnos semmi tudomásuk nincs. Pár verset lapunk is közöl, a feltörekvő művészek népszerűsítése, és biztatása miatt.

Újra divatban a biedermeier

Újra divatba került, és egyre felkapottabb a karcsó derék és a zsinórozott vállfűzők. Ezek a darabok, viseletek igen kiemelt részei lehetnek a ruháknak. Különösen stílusos, ha selyemből, esetleg keresztszalaggal készül. Vegye, hordja Ön is!