10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bpest_gellert_10b

Nagysikerű volt az első pályaverseny a Pesti Gyöpön

Czáfolta a kishitű gúnyolódókat a június 6-án tartott első pesti lófuttatás. A Pályafutási Társaság és különösképpen Széchenyi István gróf szervezésében megtartott versengés egyértelműen a Magyarországban nevelt lovak sikerét hozta, mialatt az előkelő pesti és budai hölgytársaságok sem unatkozhattak. Tudósításunk olvasható mindjárt itt lejjebb.

Beszélgetés Döbrentei Gábor királyi tanácsossal és költővel az elme műveléséről

Írásunknak aktualitást ad a Casino alakuló ülése június hónap tizedik napján, melynek jegyzőkönyveit Döbrentei tanácsos úr vezeté. Ez lészen Pesten a Dorottya-utczai Vogel-féle házban az a hely, ahol országunk eszes, s értelmes férfi társasága mindenik osztályából, újságokat s hasznos gazdasági, tudományos, művészi hónapos írásokat olvashatának.

Tsemegeáruda nyílott Budavárott a Szentháromság téren

Schwabl Ferenc tsemegetsináló mester megnyitotta üzletét a Budai várban. Szerkesztőségünknek volt szerencséje részt venni a nyitóünnepélyen, ahol pompás finomságokat kóstolva élvezhettük a Schwabl tsalád vendégszeretét. Büszkén tudatjuk édesszájú Olvasóinkkal: immáron nem csak a bécsi grófkisasszonyok kiváltsága a túrós strudel s a pozsonyi kiffel!

Idősebb Marchall József ajánlása: a francia tojásos omlett

Ezt a francia ételkülönlegességet, mely rendkívüli reggeli fogásként szolgál, egyszerűen szolgálója is elkészítheti. Marchall József, a lillafüredi méltán nevezetes szálloda tulajdonosa meséli el nekünk ezt az egyszerű receptet, mely mindösszesen pár tojásból, magyarosan esetleg hozzá csipetnyi paprikából áll.

A Sevillai Borbély újabb sikerei, avagy Déryné maga a tsodálatosság hangja

A hazánkban először Kolozsvárott február hó 3. napján bemutatott óriási sikerű előadás Pest városában is bemutatásra került a napokban. Rosina főszerepét a méltán híres Déryné Széppataki Róza alakította, ki hangjával lenyűgözte a közönség egészét, s rabul ejtett megannyi férfi szívet.